Ecuador richt zich op het VK en Europa om de export van physalis op te schalen

Pro Ecuador, het handelskantoor van Ecuador in het VK, heeft bekendgemaakt dat zij de export van Ecuadoraanse physalis naar het VK en Europa wil opschalen door deze gezonde fruitsoort te positioneren als een veelzijdige bessensoort met een unieke smaak en uitzonderlijke hoge voedingswaarde.

Pro Ecuador is actief op zoek naar potentiële klanten in heel het VK. Terrafertil en Golden Sweet Spirit, de grootste leveranciers van Eucadoraanse physalis, exporteren nu al naar Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland. 

Golden Sweet Spirit zal de afzetmogelijkheden van physalis onder Europese afnemers verkennen door deel te nemen aan het Global Berry Congress 2020 dat van 7 tot 9 december in Rotterdam zal worden gehouden.

Juan Carlos Yépez Franco, de handelscommissaris voor Ecuador van Pro Ecuador in Londen licht dit toe: "De afgelopen drie jaar exporteerde Ecuador ter waarde van €74 mln aan exotisch fruit naar de EU, waarvan het aandeel verse en gedroogde physalis €1,9 mln bedroeg, inclusief €425.057 aan gedroogde physalis dat naar het VK werd geëxporteerd."

"We zien voor zowel verse als gedroogde Ecuadoraanse physalis  behoorlijk wat potentieel in het VK en nieuwe mogelijkheden in de EU. Tussen mei en juli van dit jaar organiseerde Pro Ecuador maar liefst vijf virtuele B2B-evenementen, waar 26 afnemers uit het VK aangaven van plan te zijn om voor meer dan €1,3 mln aan Ecuadoraans fruit te importeren, waarvan voor €1 mln aan exoten." 

"Ondanks dat we in een moeilijke tijd leven, zagen Ecuador en het VK kans om de bilaterale handel te versterken tijdens de pandemie. Van januari tot mei 2020 groeide de export van Ecuadoraans fruit met 22% in waarde naar €63,5 mln en Pro Ecuador doet er alles aan om deze opwaartse trend gedurende de rest van 2020 vast te houden. Daarnaast ratificeerde het Nationale Assemblee van Ecuador en president Lenin Moreno het handelsakkoord tussen Ecuador, Colombia, Peru en het VK waarmee de continuïteit van de handel tussen Ecuador en het VK is gegarandeerd."

Golden Sweet Spirit is slechts één van de leveranciers van Ecuadoraanse physalis die zijn teelt uit heeft gebreid met de bedoeling te export op te schalen. 

Dennis Brito Madrid, directeur van de Non-Traditional Fruit Growers' Association en tevens algemeen directeur van Golden Sweet Spirit: "We willen voet aan de grond krijgen op markten zoals het VK, die we als gevolg van Brexit in de nabije toekomst zullen betreden. Uiteraard zijn onze verwachtingen enigszins getemperd door de pandemie maar we liggen desondanks goed op koers. Tijdens Fruit Logistica 2020, waar Ecuador het voordeel had partnerland te zijn, hebben we al veel potentiële klanten ontmoet. We zien nog volop kansen om te groeien in heel Europa."

Brito Madrid legt uit: "Deze kleine bes zit bomvol voedingsstoffen! Physalis bevat meer antioxidanten dan appelen, gojibessen, broccoli of granaatappelsap. Ze geven een geweldige natuurlijke energieboost, bevatten calcium voor sterke botten en zijn rijker aan vitamine C dan sinaasappelen."

Ecuador levert aan retailers, groothandelaren en verwerkers en biedt een scala aan producten aan, waaronder vers en gedroogd fruit, jams en diepgevroren producten, die jaarrond per zee- of luchtvracht kunnen worden aangevoerd.

Voor meer informatie:
Juan Carlos Yépez Franco
Pro Ecuador
jyepezf@proecuador.gob.ec
www.proecuador.gob.ec

Dennis Brito
Golden Sweet Spirit
+593 99 14 23 343
dennisbrito@hotmail.com 
www.golden.ec


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven