Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste aanplant van QTee peren in Australië

Telers in heel Australië zijn begonnen met de eerste aanplant van QTee perenbomen, een nieuwe aromatische rode peer. Horticulture Brand Management Australia (HBMA) heeft de Australische licentie voor het fruit dat de consument de komende jaren gaat proeven.

De QTee is afkomstig uit Noorwegen, het is middelgroot fruit met een intense rode blos en groene achtergrond, heeft een zoete, aromatische smaak en kan zowel hard en knapperig als sappig en zacht gegeten worden. QTee wordt gekenmerkt door het delicate, sappige vruchtvlees dat het van zijn ouders Williams en Broket July heeft geërfd.

QTee werd voor het eerst geplant in België in 2015, sindsdien zijn ze geplant in Slowakije, Noorwegen, Zwitserland, Zuid-Afrika, Spanje, Oostenrijk en Frankrijk. HBMA General Manager Elisa King verklaarde dat de QTee peer zou worden geplant in de ideale Australische perenteeltgebieden van Goulburn Valley, Adelaide Hills en Manjimup.

"We hebben de Australische licentie van ABCz en Fruithandel Wouters en zijn van plan om nog vele jaren te planten. We ondersteunen telers met internationale coördinatie en nemen waardevolle lessen uit Europa over om toe te passen op de Australische omstandigheden."

QTee is een vroegrijpende perensoort die midden tot eind februari geoogst wordt. De teelt moet voldoen aan strenge kwaliteitsspecificaties, zodat alleen de beste kwaliteit fruit zijn weg vindt naar de supermarkt.

King: "De grootste belemmering voor de consument om peren te kopen is dat hij niet weet hoe hij een peer moet rijpen, dus het feit dat QTee knapperig of zacht kan worden gegeten, is briljant. "QTee is een gezonde, caloriearme snack die ook ideaal is om te koken, te bakken en te bewaren: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Elisa King
HMBA
+61 403 378888
elisa@hortbma.com.au

Publicatiedatum: