Start Egyptisch granaatappelseizoen loopt twee weken vertraging op

Het Egyptische granaatappelseizoen zal naar verwachting volgende maand van start gaan. Het seizoen is iets vertraagd als gevolg van temperatuurschommelingen en Mazeed Produce doet al het mogelijke om haar fruit gereed te maken voor de export. 

Volgens Reham Kamal, salesmanager bij het Egyptische exportbedrijf Mazeed Produce, heeft het granaatappelseizoen enige vertraging opgelopen. "De start van het Egyptische seizoen is twee weken vertraagd als gevolg van de wisselvallige temperaturen waardoor de bomen later bloeiden dan gebruikelijk. We verwachten half september met de oogst te kunnen starten."

"We werken met het ras Wonderful, in de maten 6 tot 12. Onze exportdoelstelling staat dit seizoen op 1.100 ton, wat erop neerkomt dat onze gehele voorraad bestemd zal zijn voor de export. We kunnen niet wachten om te beginnen! We richten ons dit seizoen met name op het uitbreiden van de export naar Europese markten, maar we zullen ons ook op sapproducenten richten."

Aangezien de Egyptische regering strenge eisen hanteert ten aanzien van de granaatappelen die voor de export bestemd zijn, moeten telers zich extra inspannen om hieraan te kunnen voldoen.

"Er wordt een sterke vraag naar Egyptische granaatappelen verwacht dit seizoen, vandaar dat we dit jaar ons beste beentje voor moeten zetten. Het telen van fruit van de juiste kwaliteit is de grootste uitdaging nu de regering strenge standaarden hanteert. Het kunnen beantwoorden aan deze standaarden is dan ook erg belangrijk. Granaatappelen vereisen een bijzondere verzorging, maar als ze van de juiste kwaliteit zijn dan worden ze opgenomen in een coderingssysteem, waarna ze wereldwijd geëxporteerd mogen worden. Veel telers gebruiken bijvoorbeeld papier om de granaatappelen te beschermen tegen zonnebrand."

Mazeed Produce is bovendien van plan om het gebruik van plastic fors te reduceren. "Onze granaatappelen worden in kartonnen dozen verpakt met een plastic tray of papieren inleg aan de binnenzijde. Het gebruik van plastic is al veel lager dan bij andere fruitverpakkingen. Toch proberen we het gebruik van plastic jaarlijks verder te verminderen om bij te dragen aan een beter milieu," zegt Kamal tot slot. 

Voor meer informatie:
Reham Kamal
Mazeed Produce
+20 109 109 1757
rkamal@aidcegypt.com
www.aidcegypt.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven