Nature's Pride:

"Avocado's langer houdbaar dankzij Apeel's plantaardige beschermlaag"

Twee grote retailerpartners van Nature's Pride in Denemarken en Duitsland zijn dit jaar gestart met de toepassing van Apeel technologie op avocado's. "De resultaten zijn overweldigend. Avocado's zijn aanzienlijk langer houdbaar dankzij Apeel's plantaardige beschermlaag. Dat is niet alleen goed nieuws voor de retailer en de consument, maar ook voor het milieu", aldus Nature's Pride.

"Food waste is een grote uitdaging in onze waardeketen. We hebben professionele telers met fantastische producten, maar tijdens het transport, het rijpen en bij de retailers gaat er fruit verloren, terwijl we juist willen zorgen dat de consument optimaal van onze producten kan genieten. Dankzij Apeel verliezen we minder avocado's in de waardeketen wat een milieubesparing oplevert per avocado die de consument eet."

"De eerste metingen laten een halvering van voedselverspilling zien in het traject van Nature's Pride naar de eindconsument. Per vrachtwagen redden we maar liefst 5.400 avocado's waardoor veel CO2 en water bespaard wordt. Met deze mooie resultaten zetten we de samenwerking met Apeel voort en breiden we deze verder uit," besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk, Holland 
+31174532013
www.naturespride.nl  

Apeel Sciences
www.apeelsciences.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven