Druiventeler Ronald Vanderkelen

"Veel vraag naar Belgische druiven"

Tholen – Het Belgisch druivenseizoen is al enkele weken van start, maar druiventeler Ronald Vanderkelen uit Overijse is gisteren pas begonnen met oogsten. “Ik begin traditioneel wat later met oogsten, maar kan tot eind september/begin oktober druiven aanbieden. De druiven hangen er op het moment erg mooi bij. Druiven hebben niets liever dan zon, van ‘s morgens tot ’s avonds. Op het moment is het wat te warm, dus witten we de serres af en beregenen de serregronden om de serres af te koelen.”

“Er is momenteel veel vraag naar druiven. Veel mensen gaan niet op vakantie, blijven in eigen land en besteden geld aan lekkere dingen, lijkt het. De kwaliteit is erg goed, de druiven zijn heerlijk zoet, omdat ze zoveel zonuren hebben gehad. Wanneer klanten langskomen, ga ik samen met hen de serre in en kunnen klanten zelf de tros aanwijzen die ze willen hebben. Daarna gaan we vlug de serre uit, omdat de temperatuur in de serre tot 40 graden kan oplopen”, lacht de druiventeler.

“Ook dit jaar liggen de prijzen rond 12 en 16 euro per kilo. We zijn nog met zo weinig druiventelers over, waardoor het aanbod Belgische druiven al jaren gelijk is en de prijzen ook. Jammer genoeg zijn er dit jaar weer telers gestopt, maar verderop in de straat gaat een jonge teler een gloednieuwe serre neerzetten van 1 hectare groot. Hij wil de Belgische druiventeelt nieuw leven in blazen. Als één van de laatste Belgische druiventelers juich ik dat alleen maar toe”, besluit Ronald.

Voor meer informatie:
Ronald Vanderkelen
Groeneweg 62
3090 Overijse - België
+32 0471 84 45 96 
ronald.vanderkelen@telenet.be     
www.tafeldruif.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven