Nieuwe rij- en rusttijdenregeling van kracht op 20 augustus

Eerder publiceerde de Europese Unie het Mobility Package. Door het nieuwe pakket verandert er veel in de wet- en regelgeving in de transportsector. De eerste wijzigingen in de rij- en rusttijdenregeling gaan al per 20 augustus 2020 in.

TLN is niet onverdeeld positief over de uitkomst, maar is wel blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is over welke regels van toepassing worden voor de sector. Het pakket omvat veel verschillende nieuwe regels, waarvan de inwerkingtreding over meerdere jaren is verspreid.

Rij- en rusttijden
De eerste belangrijke wijziging gaat al op 20 augustus in en betreft de herziening van de rij- en rusttijdenverordening op een aantal punten. Zo moet je als werkgever vanaf die datum het werk zodanig gaan organiseren dat je chauffeur eens in de 3 of 4 weken naar zijn woonplaats of exploitatievestiging kan terugkeren. Daarnaast is er ook een uitbreiding van de boot/trein regeling, een uitbreiding van artikel 12.

Een overzicht van de veranderingen met de ingangsdatum is te vinden op de website van TLN. De branchevereniging heeft ook een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen met betrekking tot de nieuwe wetgeving.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven