François Moran, Tropibana:

“In drie weken tijd is de prijs van limes verdrievoudigd”

Tropibana heeft ervoor gekozen om voor limoenen naar Brazilië te gaan in plaats van naar Mexico. “We bieden exclusief limoenen aan uit Brazilië. Braziliaanse limoenen zijn veel sappiger dan Mexicaanse limoenen, ook al hebben ze iets minder kleur. Grote supermarkten zijn dan misschien meer geïnteresseerd in Mexicaanse limoenen, die een donkere, intense en glanzende groene kleur hebben, maar de experts op het gebied van exotisch fruit geven vanwege de smaak de voorkeur aan Braziliaanse limoenen,” legt François Moran van Tropibana uit.

François omschrijft de limoen als een ‘jojo’-product, waarvan de prijs zeer plotseling kan variëren. “Net als gember- en bakbananen hebben ook limoenen in korte tijd een aantal zeer intense prijsschommelingen gekend. Drie weken geleden werden limoenen nog afgezet voor 3-4 euro per pakket. Op dit moment wordt een pakket afgezet voor 10 tot 12 euro. Het lichte gebrek aan volume kan dit fenomeen gedeeltelijk verklaren, aangezien het momenteel winter is op het zuidelijk halfrond. We merken echter ook dat er ondanks de hoge prijzen en de vakantieperiode veel vraag naar is. Verder zou het kunnen dat de gezondheidscrisis, die de Fransen er min of meer toe dwingen om in Frankrijk te blijven in plaats van naar het buitenland te reizen, een positieve invloed heeft gehad op de consumptie.”

Wat betreft de maten van de limoenen bieden groothandelaren momenteel limoenen aan van van tussen de 36-42 en enkele van 48.

Voor meer informatie:
François Moran
Tropibana
Telefoonnummer: +33.620.17.20.13
f.moran@atominternational.com    
www.tropibana.fr


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven