Eric Godard, Agence Laparra:

“Dit jaar ziet de Franse mirabellenoogst er veelbelovend uit”

Agence Laparra is het seizoen van de mirabelles de Lorraines op 24 juli gestart, slechts twee weken na dat van de mirabellen uit het zuidwesten. “De Lorraine is echt het oudste gebied als het gaat om de teelt van mirabellen. De teelt is nu uitgebreid naar het zuidwesten, de Rhônevallei en de Elzas, maar de Lorraine blijft het gebied waar dit fruit vandaan komt, met eigen teelt- en verwerkingstechnieken,” vertelt Eric Godard van Agence Laparra.

Dit jaar ziet de oogst er veelbelovend uit. “We zitten momenteel in de belangrijkste 15 dagen van het seizoen, want dit is de periode waarin de teeltpiek plaatsvindt. Voor de late rassen moeten we de oogst rond half september beëindigen. Voor de mirabellen is het een goed seizoen, zonder sanitaire problemen. Ook wat betreft het volume en de kwaliteit is het een goed seizoen. Wat betreft de maten hadden we hoge verwachtingen, maar het gebrek aan water in de laatste week van juli heeft uiteindelijk een negatieve invloed gehad op de groei van het fruit.

Agence Laparra biedt klanten al jaren mirabelles de Lorraine aan. “Het is echt een vlaggenschipproduct in augustus. Het fruit is robuust, kan zo gegeten worden, eenvoudig en zonder dat je er vlekken van op je handen krijgt. Het gaat erom consumenten het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom is de kwaliteit van de teelt- en verpakkingsmethoden verbeterd ten opzichte van tien jaar geleden. Hierdoor blijft het product langer houdbaar."

"De overgrote meerderheid van mirabellen wordt handmatig geoogst. Dit was een paar jaar geleden niet altijd het geval. De mirabellen die machinaal worden geoogst, worden vooral gebruikt om verder verwerkt te worden."

Voor meer informatie :
Eric Godard
Agence Laparra
Vaste telefoon: +33146864030
Mobiele telefoon: +33609222084
eric.godard@laparra.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven