Rick Marwitz (Mirontell) & Daniel Heidenreich (Dachser) over de ultravers-logistiek

"Logistieke dienstverlener staat centraal bij de productverzorging"

De afgelopen maanden vormden een heel bijzondere uitdaging voor de groenten- en fruithandel. De betrouwbare belevering in de crisistijd baarde veel handelaren grote zorgen. Voor de convenience food-producent Mirontell waren deze zorgen echter ongegrond, aldus Rick Marwitz, werkzaam binnen de distributieafdeling van Mirontell fein & frisch AG: "Ook in de weken van de lockdown konden we altijd op onze partner Dachser vertrouwen."

De producent werkt al sinds enkele jaren met de logistieke dienstverlener samen: "We wilden ons logistiek gezien heroriënteren en hebben in Dachser een partner gevonden die ons het beste aanbod biedt: Dachser is over het gehele eisenprofiel gezien uiterst flexibel en zeer efficiënt," vertelt Rick verder. Dat is ook noodzakelijk in de categorie ultravers.


Rick Marwitz en Daniel Heidenreich bij het Dachser logistiekcentrum Berlijn-Brandenburg in Schönefeld

"Er zijn verschillende belangrijke variabelen bij het transport van levensmiddelen: zendingsgrootte, temperatuur, ontvanger, leveringstijd," legt Rick uit. "De grootste uitdagingen voor ultraverse producten, zoals bijvoorbeeld onze fruitsalades, zijn een hoge leveringsfrequentie en zo kort mogelijke leveringstijden. De bijzondere eisen die ultraverse producten stellen vereist een extreem snelle en stabiele leveringsketen. Gastronomen hebben hun producten de volgende dag nodig. Deze betrouwbaarheid zien we bij onze logistieke dienstverlener en dit weten we zeer te waarderen." Rick benadrukt ook hoe belangrijk het is een logistieke dienstverlener met een compleet pakket te hebben, dat ook functioneert wanneer de vrachtwagen een keer niet vol is.


Het verladen van fruitsalades door een medewerker van Dachser

Een onderscheidend kenmerk van het Dachser logistiekcentrum Berlijn-Brandenburg is dat er ook op zondagen afgehaald wordt, waar ook Mirontell van profiteert. Zo wordt de hoge kwaliteit van de producten steeds gegarandeerd. In de afgelopen maanden vol onzekerheid was dat een belangrijke factor. Daniel Heidenreich, leider van de Business Unit Food Logistics in het logistiekcentrum Berlijn-Brandenburg, ziet de samenwerking ook tijdens de coronapandemie als geslaagd: "Als logistiekdienstverlener ziet Dachser zichzelf steeds als centraal element binnen de productverzorging van de economie - ook en juist in crisistijden. Meermaals per dag houden we onze klanten daarom op de hoogte over de transportrelevante gebeurtenissen en uitwerkingen. Door ons uitgebreide, robuuste netwerk konden we de leveringsketens doorlopend garanderen. Een bevoorradingstekort zoals consumenten en handelaren vreesden, is er geen enkel moment geweest."


Rick Marwitz en Daniel Heidenreich

Rick stemt met Daniel in: "In de AGF-sector gingen de hoeveelheden enorm achteruit, ook wij hadden hier natuurlijk mee te kampen. Dachser is flexibel op onze behoeftes ingegaan en is onze producten betrouwbaar blijven leveren. En dat ook wanneer onze hoeveelheden een keer kleiner uitvielen dan oorspronkelijk overeengekomen was."

Voor meer informatie:
Rick Marwitz
mirontell fein & frisch AG
Zum Kiesberg 8
D - 14979 Großbeeren
Duitsland
+49 33701 3573 18
marwitz@mirontell.de     
www.mirontell.de    

Daniel Heidenreich 
Dachser SE
Logistikzentrum Berlin Brandenburg
Thomas-Dachser-Allee 2
D - 12529 Schönefeld 
Duitsland             
+49 30 75012 0
www.dachser.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven