Het Spaanse Anecoop is mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pitloze druiven

De vooruitgang in de rassenontwikkeling van de afgelopen jaren in het druivensegment is ook aan het Spaanse Anecoop niet voorbijgegaan. De nieuwste rassen van pitloze druiven overtreffen niet alleen de traditionele variëteiten in smaak en zoetheid, maar maken ook een ruimer afzetvenster mogelijk.

Al sinds 2009 is de coöperatie van de tweede graad bezig met onderzoek naar pitloze rassen en dat werpt nu zijn vruchten af. Anecoop heeft op verschillende plaatsen in Spanje aanplanten, waardoor het seizoen voor pitloze druiven van begin juli tot eind december loopt. Dit jaar wordt een kwaliteitsvolle oogst van meer dan drie miljoen kilo verwacht. Door de geografische spreiding van de vele aangesloten telers is het afzetvenster heel ruim. Begin juli wordt van start gegaan in Sevilla en aan de kust van Murcia met extra vroege rassen en in de nabije toekomst zal er een punt achter het seizoen gezet kunnen worden in de maand december met de producties in het binnenland van Alicante.

In 2015 werden de eerste ervaringen met pitloze bio-druiven opgedaan en op dit moment is 10% van de druivenvolumes van Anecoop bio.

Anecoop reikt haar telers niet alleen rassen aan die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn, maar biedt ook uitgebreid technisch advies door een beroep te doen op speciaal opgeleide en gekwalificeerde specialisten. Zo wordt er gestreefd naar de beste kwaliteit.

De rol van de coöperatie beperkt zich overigens niet alleen tot rassenselectie en advies bij de teelt. Anecoop is ook actief aanwezig bij de processen na de oogst. Zo zoekt het continu naar nieuwe verpakkingsformaten met minder plastic die tezelfdertijd de houdbaarheid van het product verlengen.

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven