Aldi Süd sluit zich aan bij Sustainable Nut Initiative

Aldi Süd heeft zich als eerste discountketen aangesloten bij het Sustainable Nut Initiative (SNI). Volgens Simone Hertzberger van het SNI is het van groot belang voor een meer duurzame notensector dat alle onderdelen van de leveringsketen hierbij aangesloten zijn.

"Retail is een belangrijke speler bij het nemen van effectieve stappen voor een meer duurzame productieketen. Wegens het directe verband met de consument heeft de retailsector de gelegenheid om vragen en eisen te stellen bij hun leveranciers. Retailers kunnen verbetering stimuleren door hun aanschafbeleid te baseren op samen opgestelde standaarden voor duurzaamheid," aldus Hertzberger. "Dat Aldi Süd zich bij ons aansluit en zijn invloed voor ons aan wil wenden, is een geweldige kans voor SNI om de leveringsketens van noten duurzamer te maken."

Aldi Süd: "We zijn ons als internationale retailer ervan bewust dat ons handelen en dat van onze zakenpartners mogelijk een negatieve sociale en milieutechnische invloed heeft binnen onze leveringsketens. Door met het SNI samen te werken, denken wij dat we een positieve impact kunnen hebben op de uitdagingen die binnen de leveringsketens van de notensector aanwezig zijn. We zien met name transparantie en traceerbaarheid als van doorslaggevend belang voor het duurzaam leveren van noten."

"Vanwege de doelstellingen die we met elkaar delen denken wij dat het SNI het ideale platform is om de gehele sector te stimuleren om tot een hogere sociale standaard, verbeterde methodes voor tuinbouw en uiteindelijk een meer duurzaam product te komen. Door met retailers, telers en leveranciers samen te werken, willen we binnen complexe leveringsketens zakenrelaties versterken, lokale werkomstandigheden verbeteren en de beste methodes met elkaar delen. Zo willen we de toekomstige standaard voor deze sector vorm geven."

Voor meer informatie:
Karin Egberink
SNI
info@sustainablenutinitiative.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven