NFO

NFO onzeker over voldoende plukkers aankomende seizoen

De aankomende fruitpluk kent dit jaar door het coronavirus een extra uitdaging. De NFO krijgt diverse berichten binnen van haar leden over de zorgen die zij zich maken over het voldoende beschikbaar hebben van plukkers. Arbeidsmigranten blijven vaker thuis door onzekerheden rondom het virus, kunnen geen vrij krijgen en hogescholen starten eerder (1 september) doordat zij lang dicht hebben gezeten. Wij houden voor u uiteraard de internationale situatie nauwlettend in de gaten.

Gaat u met een uitzendbureau aan de slag, die zijn momenteel erg actief in de fruitsector, bekijk dan goed de voorwaarden en betrouwbaarheid en stel als vereiste dat ook zij zich aan de voorschriften voor vervoer en wonen houden.

Verder ondersteunt de NFO u zoveel mogelijk op organisatorisch vlak om alle aanvullende regelgeving in goede banen te leiden zoals met de Praktische uitwerking voor fruitteeltbedrijven, Landbouwprotocol en de invulformulieren voor reizen en wonen. De Werkgeverslijn heeft op advies van NFO de formulieren in diverse talen vertaald.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven