Reintjes Systems ontwikkelt nieuwe innovatieve machine

Nieuwe automatische krattenuitvouwmachine voor realisatie al verkocht aan groenteteler

Een automatische krattenuitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. Eén jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler, terwijl de machine nog officieel in de markt geïntroduceerd moet worden.Reintjes Systems is in 2015 door eigenaar Joost Reintjes opgericht. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende mechatronische oplossingen als assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines.

Innovatief idee
In 2019 kwam Joost Reintjes met Max Engels tijdens een schoolproject op het idee om een automatische krattenuitvouwmachine te ontwikkelen. Deze machine zou de arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten kratten. "Ik heb een tijd lang gebrainstormd over de aanpak van dit idee. Op een gegeven moment dacht ik: nu ga ik eraan beginnen," vertelt Joost.Niet alleen Joost zelf was overtuigd van zijn idee, ook Fontys Hogescholen. In juni 2019 startte Joost tijdens zijn afstudeerfase met de ontwikkeling van de automatische krattenuitvouwmachine. "Ik ben de Fontys dankbaar dat ik heb mogen afstuderen op mijn eigen idee. Hierdoor heb ik tijdens mijn studie al het voorwerk kunnen doen."  Joost studeerde afgelopen juli met succes af aan de Fontys Hogescholen in Venlo."Eindelijk kan ik nu volledig bezig zijn met mijn passie en dat is ondernemen," vertelt Joost enthousiast.

Voortgang realisatie kratten uitvouwmachine
"De zaken verlopen buitengewoon goed! Na mijn afstuderen heb ik meteen doorgepakt om zo snel mogelijk een werkende machine neer te kunnen zetten. Mijn plan was om de machine eind augustus klaar te hebben, om deze begin september in de markt te kunnen introduceren."

Intussen heeft alles een verrassende wending genomen. Nog voordat Reintjes Systems zijn eerste machine gereed heeft, is er al een verkocht. "Tijdens mijn afstuderen heb ik ook marktonderzoek gedaan. In deze periode heb ik met een aantal potentiële klanten gesproken. Een aantal bedrijven gaf toen al aan erg geïnteresseerd te zijn." Een bedrijf is een gerenommeerde groenteteler, waarmee Reintjes Systems intussen al tot een akkoord is gekomen."Voor deze klant gaan wij een ontstapelaar en een automatisch krattenuitvouwsysteem bouwen. Daarnaast wordt de machine op wens van de klant uitgebreid met een automatische stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer module,’’ zegt Joost trots. Met deze uitbreidingen wordt het gehele arbeidsproces van de klant nóg beter geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Voor meer informatie:
Joost Reintjes
Reintjes Systems
Veulenseweg 4C
5809 EL Leunen
+31 6 430 835 25 
info@reintjessystems.nl 
www.reintjessystems.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven