2 Brüder verstevigt grensregio positie door overname H&P Supermarkt

Per 1 september neemt de Holland Food Group, het moederbedrijf van 2 Brüder, H&P Supermarkt in Siebengewald over. Na eerder dit jaar een tweede vestiging van de supermarktformule uit Venlo in Enschede geopend te hebben, voegt het opnieuw een ambitieuze locatie aan de groep toe.De supermarkt zal voorlopig de naam H&P blijven voeren en ook het personeel zal behouden blijven. Net als de vestigingen van 2 Brüder in Venlo en Enschede richt de supermarkt zich op Duitse klanten, maar de afgelopen jaren weet ook de Nederlandse consument steeds vaker de weg te vinden naar de winkels van H&P en 2 Brüder.

Erik Lanting van H&P Supermarkt: "We hebben met de Holland Food Group hele prettige onderhandelingen gevoerd en beide partijen zijn tevreden over de uitkomst. Belangrijk voor ons is dat al het personeel behouden blijft en er niemand wordt ontslagen. Door de overname kan H&P alleen maar verder groeien en meeliften op een grotere (inkoop)organisatie."Ronald Versluis, CEO van Holland Food Group: "Erik en zijn team hebben sinds de verhuizing in 2018 een fantastisch bedrijf neergezet. Wij zijn trots dat wij ze binnenkort kunnen verwelkomen in onze groep. We kijken daarbij uit naar de samenwerking met onze eigen groothandel Verbruggen Food Group. Deze overname past perfect bij onze strategische plannen om een dominante speler te worden in de grensregio met onze oosterburen."

Holland Food Group
De Holland Food Group is de afgelopen jaren zowel Verbruggen Food Group als de 2 Brüder aan het versterken door strategische overnames en het openen van nieuwe supermarkten in Europa langs de Duitse grens. In het voorjaar van 2021 zal Holland Food Group een nieuw hoofdkantoor betrekken, met een aangrenzend distributiecentrum van 60.000 m2. Vanuit deze nieuwe locatie zal de groep de verdere expansie gaan voortzetten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven