Coop Sole:

"Italiaanse bramen en blauwe bessen hebben hun marktaandeel gewonnen"

"Dit jaar hebben wij het areaal voor de teelt van zachtfruit vergroot, met name voor de frambozen en blauwe bessen. Daarnaast hebben we het aantal hectare voor de biologische teelt vergroot met 15%,"  zegt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van het Italiaanse Coop Sole.

“Het seizoen is 15 dagen eerder gestart dan anders, tussen eind april en begin mei. Eind augustus zal het seizoen voor de blauwe bessen eindigen, in oktober voor de bramen en in januari voor de frambozen. De kwaliteit is dit jaar erg goed.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"De afzet voor bramen en frambozen is stabiel, maar wat betreft de blauwe bessen registeren we een enigszins fluctuerende trend."

Italiaanse blauwe bessen hebben de afgelopen jaren dankzij een langere teeltperiode hun marktaandeel gewonnen. De groei is traag, maar interessanter dan die van bramen en frambozen.

"Gezien de grotere consumptie in Italië richten we ons op de Italiaanse markt wat betreft de bramen en blauwe bessen. We testen nieuwe rassen om betere prestaties te behalen en de kalender te verlengen. De frambozen zijn voor 70% bestemd voor de buitenlandse markten, waar ze erg gewaardeerd worden. De vraag van dit gewas is ongeveer gelijk ten opzicht van vorig jaar."

Het zachtfruit van Coopsole wordt afgezet onder het premium merk ‘Chicche di Natura’, Solarelli van Apofruit Italia. "Onder dit merk verkopen wij gewassen die gezond, ethisch verantwoord en uitstekend houdbaar zijn. Onze gewassen zijn herkenbaar op de markt en de consument waardeert de uitstekende kwaliteit," besluit Ciardiello.

Voor meer informatie:
Pietro Paolo Ciardiello
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce)
Italië
+39 81 503 68 87
info@coopsole.it
www.coopsole.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven