Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rivoira Zero, residuvrije appelen uit Italië

Na een lange periode van onderzoek en ontwikkeling investeert de Italiaanse groep Rivoira nu in een nieuw project om hoogwaardige, duurzame, gecertificeerde en chemicaliënvrije appelen aan te bieden.

De groep heeft een teeltprogramma op poten gezet waarbij geen gebruik wordt gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. De residuen van gewasbeschermingsmiddelen op de appelen van Rivoira Zero, zo beweert het bedrijf, liggen onder de analytische kwantificeringsgrens (minder dan 0,01 ppm). Het resultaat is een duurzaam en gecertificeerd product.

"Het project gaat dit jaar van start met ongeveer 3.000 ton Gala’s. We hebben dit ras uitgekozen om als eerste vorm te geven aan dit nieuwe en ambitieuze project, waarbij we al rekenen op de medewerking van de Italiaanse retail," zegt Marco Rivoira, algemeen directeur van de groep.

"Het belangrijkste doel is een artikel op de markt te brengen voor een consument die op zoek is naar hoogwaardig, residuvrij, gecertificeerd fruit. We willen het aanbod verrijken met een appel dat het midden houdt tussen een conventioneel en biologisch product," vertelt Marco Rivoira. "Met deze middenpositionering beschikt de consument over een nieuwe prijsklasse, wordt het assortiment van traditionele appelrassen uitgebreid en krijgt de teler uitzicht op een hogere vergoeding."

De productspecificatie is tot in het kleinste detail uitgedacht en veldexperts, ondersteund door gecertificeerde laboratoria, hebben de hele toeleveringsketen uitgetekend. Rivoira Zero wordt aangeboden in een ecologische verpakking van karton en Nature Fresh folie, die voor de volle 100 procent uit bioplastic bestaat en dus composteerbaar is.

Door de afwezigheid van residuen en gewasbeschermingsmiddelen worden de buitengewone eigenschappen, die van nature al aanwezig zijn in de appelen van Rivoira, nog verbeterd en versterkt.

Voor meer informatie: \
Marco Rivoira
Rivoira
Via Pomarolo, 88
Verzuolo (Italië)
+39 (0)175 280781
oprivoira@rivoira.it
www.rivoira.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven