SH Pratt Bananas vertouwt op FIPS-software uit Oostenrijk

"Er is eigenlijk geen FIPS-module die we niet gebruiken"

SH Pratt geldt als één van de meest toonaangevende bananenrijperijen in Europa. Dit geheel zelfstandig opererende familiebedrijf beschikt over ruim vijf decennia aan ervaring met het rijpen van bananen voor de Britse markt. Het wekelijks rijpen van tot wel 350.000 kartons bananen heeft geleid tot een voortdurende stroom aan nieuwe uitdagingen, waaronder de noodzaak voor een toekomstbestendige vraagplanning die beschermd is tegen verlies van gegevens.  

Sinds de implementatie van FIPS ervaart SH Pratt de nodige voordelen, zo laat de directie weten:

• Onderling gerelateerde kwantiteits-, transport- en rijpheidsplanning
• Snel overzicht en tracking van de supplychain
• Tot wel 90% sneller kunnen reageren bij speciale gevallen
• Beveiliging van gegevens dankzij beschermde databases

Het hoofdkantoor van SH Pratt Bananas in Luton (VK)

Digitale tools om toeleveringsketen te optimaliseren
Dankzij haar uitmuntende reputatie en de groeiende vraag naar bananen is SH Pratt erin geslaagd om verder te groeien en beheert het momenteel één van de grootste bananenrijperijen in Europa, die is gevestigd in Luton en een oppervlakte van 11.148 vierkante meter beslaat. Voor eigenaar en directeur Robert Wells heeft de wens om te groeien zijn streven naar perfectie nooit in de weg gestaan.

De sterke groei van het bedrijf bracht echter wel nieuwe uitdagingen met zich mee wat betreft het plannen van de hoeveelheden, hetgeen voorheen gebeurde in Excel. "De risico's zijn vrij groot wanneer je de gehele planning in Excel uitvoert," aldus Rob Wells, zoon van de directeur en hoofd Supply Chain. Aanvankelijk werd geprobeerd om het hele proces in het bestaande ERP-systeem onder te brengen maar al snel liep men tegen de beperkingen hiervan aan. Er zijn veel factoren waar men rekening mee moet houden, zoals de levertijd van de order, de transittijd van zee- of luchtvracht, de transittijd naar de rijperij, de optimale rijpingstijd en de levertijd aan klanten, die dient als basis voor een optimale toeleveringsketen. 

In de software-oplossing FIPS van de Oostenrijkse softwareprovider activeIT kwamen al deze factoren samen. Dankzij de vele jaren aan ervaring in de levensmiddelensector scoorde activeIT punten en werd besloten tot de implementatie van de planningssoftware FIPS.

Rob Wells (SH Pratt) en Sigfried Glaser (activeIT)

Alle modules worden gebruikt
"We gebruiken FIPS met name voor het ramen van aantallen voor klanten, het acht weken van tevoren opmaken van orders voor overzeese leveranciers en het maken van planningen voor het gebruik van de rijpkamers. Er is eigenlijk geen module van FIPS die we niet benutten," laat Rob Wells van S.H. Pratt weten. 

"Hoewel het gebruikelijk proces voor de verwerking van bananen als leidraad diende voor de ontwikkeling van FIPS zijn we erin geslaagd om ons product nog verder te verfijnen voor de implementatie in een grootschalige bananenrijperij. De ruime ervaring van onze klant heeft bijgedragen aan een nog vollediger FIPS-oplossing," aldus Sigfried Glaser, manager software-ontwikkeling bij activeIT.  

Voor meer informatie:
Gabriel Marek
activeIT Software & Consulting GmbH
+43 316-2312-01
g.marek@active-it.at 
https://www.active-it.at/fips


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven