Oekraïne wil een fritesfabriek bouwen

Aardappel Agro, die aardappelen afzet onder het merk BESTPOTATO, is van plan om volgend jaar een eigen bewerkingsbedrijf te starten. Konstantin Sarnatsky van Potato Agro: "Dit wordt de eerste of een van de eerste fabrieken voor de productie van frites in Oekraïne."

"Tot nu toe zijn de plannen beperkt door de situatie met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus," legt Sarnatsky uit. Wanneer de quarantainemaatregelen bijna geen invloed meer hebben op de productieprocessen worden de strategische doelen aangepast.

"We moeten de bouw organiseren, specialisten vinden en alle contracten zijn praktisch gesloten. Het is moeilijk om over een serieuze samenwerking te praten." Sarnatsky merkt op dat het bedrijf nu aardappelen levert onder een termijncontract voor bewerking tot frites. Hiervoor wordt 400 ha gebruikt.

Nog eens 400 ha is gereserveerd voor aardappelen, die tot frites kunnen worden bewerkt. Volgend jaar al zou het totale aardappelareaal meer dan 1000 ha moeten bedragen. In het algemeen is Aardappel Agro van plan om zijn areaal jaarlijks met 40-50% te vergroten.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven