USDA Citrus: World Markets and Trade rapport

Ongunstig weer leidt tot lagere citrusopbrengst in Brazilië en Mexico

Volgens een recent USDA-rapport zal de wereldwijde sinaasappelopbrengst voor 2019/20 naar verwachting met 7,8 mln ton dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, omdat ongunstige weersomstandigheden leiden tot kleinere oogsten in Brazilië (een daling van 19%) en Mexico (een daling van 45%).

De consumptie, fruit voor bewerking en de vers-export worden dan ook lager geraamd. De Braziliaanse teelt wordt geraamd op 19% tot 15,6 mln ton als gevolg van de situatie in Sao Paulo en enkele weer gerelateerde problemen (hoge temperaturen en minder dan gemiddelde regenval na de eerste bloei en de eerste vruchtgroep).

De consumptie van verse sinaasappelen wordt verlaagd tot 4,9 mln ton, terwijl de consumptie van sinaasappelen voor bewerking met 3,5 mln ton daalt tot 10,7 mln ton.


Beeld: USDA

Door de droogte en de hoge temperaturen in Mexico wordt verwacht dat de sinaasappelopbrengst dit jaar tot ongeveer de helft gereduceerd zal zijn tot 2,5 mln ton, wat de laagste oogst sinds het begin van de jaren '90 zou zijn.

De aanhoudende droogte en de hoge temperaturen hebben de sinaasappelteelt drastischer beïnvloed dan ander citrus, omdat veel sinaasappelbomen ouder zijn en meer water nodig hebben om fruit te produceren.

De sinaasappelexport zal naar verwachting gelijk blijven met meer dan 95% van de verwachte export naar de Verenigde Staten.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven