Marco Dächer, Van der Helm

“Zijn er na Brexit wel genoeg douane-experts beschikbaar?”

Tholen – Dit voorjaar hebben Trofipack, Trofi, Fresh4U en Van der Helm zich in het nieuwe pand in Den Hoorn gevestigd. Ed Jansen en Marco Dächer van Van der Helm bevalt het erg goed op de nieuwe locatie. Het bedrijf heeft alle expertise in huis die straks hard nodig gaat zijn, menen Marco en Ed. De Brexit is sinds 1 juli onvermijdelijk en dat betekent opnieuw douaneformaliteiten aan beide kanten van de Noordzee…

Van der Helm beschikt namelijk onder andere over een eigen afdeling douane en fiscale zaken en dat is nu net een specialiteit waar straks veel behoefte aan gaat zijn in de AGF-sector. Het is ook de afdeling waarmee het bedrijf, traditioneel groot in fashion, elekctronica, auto-onderdelen en food en feed, zijn eerste stap heeft gezet in de AGF in samenwerking met Trofipack. De inhouse fiscale- en douane-experts bij Van der Helm zijn op dit gebied gepokt en gemazeld als het gaat om het inklaren en keuren van groenten, fruit en bloemen. Zo startte operationeel manager Ed, die dagelijks de leiding heeft over deze tak binnen het bedrijf, op zijn zeventiende in de sector en heeft er zijn sporen verdiend. Marco ziet ook kans om verder met het bedrijf te groeien in deze sector. Niet alleen met het inklaren van goederen, maar met een breed pakket aan diensten van A tot Z in de hele logistieke keten van de AGF.

Uitbreiding
“We kunnen als onafhankelijke partij een breed pakket op maat aan logistieke dienstverlening aanbieden met toegevoegde waarde binnen B2B en B2C markten,” vertelt Marco. “We kunnen alle documenten verzorgen die nodig zijn: tijdelijke invoer- en uitvoerdocumenten, opmaken van transit- en exportdocumenten, oorsprongsbescheiden, aanvragen van BTI”s, vergunningen, en ga zo maar door. Naast ons specialisme in douaneafhandeling, inklaring en keuringen zijn we ook bekend op het gebied van het behandelen van E-commerce import. Daarnaast kunnen we op de nieuwe locatie in Den Hoorn crossdocking, tijdelijke (koel)opslag en transport regelen voor de klant. Hiermee kunnen wij bedrijven compleet ontzorgen of op verzoek een specifieke dienst aanbieden.”

Van der Helm heeft de nodige kennis in huis voor inklaringen en douanedocumenten 

Brexit
Ondertussen is er geen ontkomen meer aan als het gaat over de Brexit. Op 1 januari 2021 wordt het definitief. “Ik krijg een beetje een déjà vu naar eerdere tijden toen de douane nog aanwezig was tussen het VK en Nederland,” vertelt Ed. “Straks krijgen 27.000 Nederlandse bedrijven voor het eerst weer te maken met de douane en we merken dat veel van die bedrijven nog zoekende zijn. Gaan ze straks zelf de inklaringen doen of laten ze het over aan een gespecialiseerde partij? Een boodschap wil ik ze al meegeven: bereid je goed voor op de Brexit, zeker als je handelt in groenten, fruit en bloemen, bij deze perishables is het snelheid van groot belang en kan je je geen vertraging veroorloven.”

Online platform
Veel douane-agenten zoals Van der Helm verwachten het straks druk te hebben. “Er zijn op het moment maar weinig specialisten op het gebied van inklaring, fytosanitaire keuringen en douaneformaliteiten,” licht Ed toe. “Wij zijn nu bezig met het opzetten van een online platform waarmee bedrijven 24/7 toegang hebben tot onze service. Experts achter de schermen controleren de invoer van deze bedrijven en staan ter beschikking als dat nodig is. Zo kunnen wij met ons huidige team in combinatie met een stukje digitalisering straks de service blijven leveren die men van ons gewend is.”

Voor meer informatie:
Marco Dächer
Van der Helm
Harnaschdreef 12
2635 BT Den Hoorn
Tel: +31 (0)10 299 56 22
Mob: +31 (0)6 53 17 29 35
m.dacher@vdhelm.com
www.vdhelm.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven