Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Normec Foodcare

"Continu verbeteren van kwaliteit maar wie bepaalt de norm nu eigenlijk?"

Vandaag de dag is er meer aandacht voor gezond en veilig voedsel dan ooit tevoren. Producten uit de AGF dragen bij aan een gevarieerde en gezondere leefstijl. Voor supermarkten, winkels en afnemers staat het garanderen van voedselveiligheid van deze gezondere producten dan ook centraal.

Kwaliteitsnormen en certificeringen
Als teler kun je je laten certificeren voor de GlobalGAP standaard, die geldt voor agrarische producten. Als producten van de boer naar de verwerker gaan, komen er verschillende aanvullende kwaliteitsnormen en certificeringseisen bij kijken. In de tussenhandel en productie van bijvoorbeeld private label producten, produceren bedrijven vaak volgens normen als BRC, IFS, HACCP, FSSC 22000, ISO 22000 en SQF.

Kennis van de branche
Normec Foodcare biedt kennis op maat die kan worden toegepast binnen de AGF-sector. Samen doen we er alles aan om de risico’s van ziekteverwerkers en andere invloeden op het gebied van voedselveiligheid zoveel mogelijk te beperken. Denk aan pathogenen zoals Listeria monocytogenes, Salmonella en E-coli, die bijvoorbeeld vanuit vervuilde grond het AGF-product kunnen verontreinigen. We ondersteunen bij de beheersing van processen en het maken van de juiste afwegingen op het gebied van onder andere leveranciersbeheersing. Bijvoorbeeld hoe je op de juiste manier omgaat met producten afkomstig uit risicolanden. Door het verifiëren van de kwaliteit kun je controleren of de  producten voldoen aan de wettelijke eisen.

Samen werken aan kwaliteit
Zorg dat jouw producten aan de geldende eisen voldoen. We helpen graag om kwaliteit te verbeteren in de hele keten, of het nu gaat om telers, importeurs, verwerkende bedrijven of retail. Bij groenten en fruit gaat het om beheersen en continu verbeteren van kwaliteit. Maar wat is kwaliteit, wie bepaalt de norm en hoe kun je kwaliteit beïnvloeden? In de whitepaper ‘AGF: kwaliteit kan altijd beter’ krijg je inzicht in de keten, lees je welke 4 maatregelen je kunt nemen om kwaliteit te verbeteren en hoe je blijft voldoen aan de verwachtingen van je klant.

Voor meer informatie:
Normec Foodcare
Balkweg 3
​5232 BT 's-Hertogenbosch
Tel: +31 ()418 57 58 59
info@normecfoodcare.com
www.normecfoodcare.com 

Publicatiedatum: