Christophe Ochs, Albafruit:

“De appeloogst van 2020 ziet er prima uit: zowel de kwaliteit als de volumes zijn goed”

Dit jaar start Albafruit over ongeveer twee weken met de appeloogst, bijna een week eerder in vergelijking met vorig jaar. Volgens bedrijfsleider Christophe Ochs ziet de appeloogst er dit jaar veelbelovend uit. “Het lijkt erop dat de appelen van zeer goede kwaliteit zijn. Wel zullen de oogstvolumes iets kleiner zijn: ongeveer 10 tot 20% kleiner in vergelijking met die van vorig jaar, toen we aanzienlijk grote volumes hadden. Aangezien de appelen zelf echter groter zijn dan die van vorig seizoen, zal het verhandelbare volume in grote lijnen hetzelfde zijn. Ook hebben we momenteel geen last van de hitte. De zachte zomertemperaturen in combinatie met de koele nachten vormen gunstige omstandigheden voor een goede groei van de appelen.”

Laurent Martinet, Olivier Dutertre en Christophe Ochs

Dit jaar ziet er ook positief uit wat betreft de markttoegang. “De start zal plaatsvinden op een moment dat er geen grote voorraden appelen van het zuidelijk halfrond meer zijn en de volumes van de vorige oogst laag zijn. We verwachten dat de vraag in het begin goed zal zijn. De door het coronavirus veroorzaakte economische crisis heeft gegarandeerd gevolgen voor het koopgedrag van de Fransen, maar appelen blijven eigenlijk altijd wel vaak en veel geconsumeerde producten. Verder wachten we de verwachtingen rondom de oogst nog even af, maar het lijkt erop dat we dit jaar op weg zijn naar een vrij evenwichtige Europese markt.”

Albafruit begint met het oogsten van de Elstar en Gala, gevolgd door de Golden, Rouge, Granny, Braeburn, Jazz, Envy, Pink Lady en andere biologische appelen. Verder zijn de boomgaarden deze winter uitgebreid met nieuwe boomgaarden vol Envy-, Jazz-, Joya- en Pixie Crunch-appelen.

Voor meer informatie: 
Christophe Ochs
Albafruit
665, route de la Mégère
82200 Moissac
Frankrijk
+ 33 5 63 04 60 04
contact@albafruit.fr  
www.albafruit.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven