Unitec stevig verankerd in Californië

Blueberry Vision 3 sorteert blauwe bessen op kwaliteit

Family Tree Farms uit het Californische Reedley, specialist in teelt, verwerking, verpakking en export van blauwe bessen en steenfruit, deed in 2018 en 2019 een beroep op UNITEC voor de installatie van twee verwerkingslijnen, een voor blauwe bessen en een voor perziken. Dit jaar werd overgegaan tot de aankoop van twee bijkomende lijnen voor blauwe bessen.

De lijnen zijn uitgerust met het Blueberry Vision 3-systeem van UNITEC, dat in staat is om blauwe bessen met grote precisie en betrouwbaarheid te sorteren volgens een groot aantal parameters, zoals interne kwaliteit (zachtheid), externe kwaliteit, afwijkingen in vorm, grootte en kleur. Op die manier kan gesorteerd worden op vele kwaliteitsklassen naargelang de verschillende smaken van de consument en de uiteenlopende behoeften volgens bestemming en distributiekanaal.

Dankzij de resolutiecamera's, die elke blauwe bes volledig in beeld brengen, kan het fruit van topkwaliteit gescheiden worden van dat van tweede of derde kwaliteit bestemd voor de verwerkende industrie. Bovendien kan ook het product van de tweede of derde kwaliteit onderverdeeld worden in verschillende aanvullende categorieën.

Het gebruik van de Blueberry Vision 3-technologie reduceert ook de klachten van de verdelers over verschillen tussen het overeengekomen en het geleverde product tot een minimum. Het product dat met deze technologie wordt gesorteerd, stelt niet teleur en zorgt voor geen verrassingen. Daarom staat de technologie van UNITEC borg voor de juiste en homogene productkwaliteit bij elke levering.

Jonathan Peterson, productiedirecteur bij Family Tree Farms, is zeer tevreden. “Kwaliteit is erg belangrijk voor ons. De regio's waar we ons op toeleggen zijn zeer veeleisend. Maar we willen ook zeker zijn dat we fruit van uniforme kwaliteit kunnen leveren aan de consument.”

Wat geldt voor de binnenlandse markt, is nog belangrijker voor de exportmarkt. Blueberry Vision 3, waarmee een product van homogene kwaliteit binnen elke verpakking en tussen verpakkingen kan worden verkregen, helpt bij het openen van nieuwe exportroutes, zelfs van markten die ver van de plaats van teelt en verwerking verwijderd liggen.

Dankzij de hoge mate aan automatisering van de UNITEC-lijnen worden de benodigde arbeidskrachten tot een minimum herleid, worden de arbeidsomstandigheden geoptimaliseerd en de veiligheidsafstand gerespecteerd.

Dit zijn voordelen die Family Tree Farms niet alleen terugvindt bij de verwerking van blauwe bessen, maar ook bij die van perziken. In 2019 investeerde het bedrijf immers in een UNITEC-lijn uitgerust met het Peach Vision 3-systeem, geschikt voor de verwerking en sortering van perziken en nectarines.

Voor meer informatie:
https://en.unitec-group.com/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven