Laatste weken voor Rubysole abrikozen

“Er is niet veel aanbod, maar we hebben voldoende volume om de groothandelsmarkten te voorzien van Rubysole abrikozen. De vorst in april heeft veel gewassen vernield. Gelukkig hebben we op dit moment rode abrikozen en deze worden zeer gewaardeerd om hun geur en smaak,”zegt Mirco Lessi, commercieel directeur van het Italiaanse Albisole Società Agricola Guidi.

Roberto Guidi en Mirco Lessi

Roberto Guidi bevestigt het verhaal van Lessi en vervolgt: “We consolideren onze aanwezigheid zowel in Italië als in het buitenland. Er is niet veel aanbod, maar de kwaliteit ervan is hoog.” 

Het bedrijf heeft meer dan 300 hectare in verschillende gebieden en de vorst in april heeft overal haar sporen nagelaten. Op sommige plekken was de intensiteit minder hevig. “Dat is de redding geweest, want dankzij de rijping, die op verschillende momenten plaatsvindt, kunnen we de abrikozen nog een aantal weken op de markt brengen. Daarnaast hebben we bijna 200 hectare bedekt met anti-hagel en anti-insecten netten waardoor we nul residue abrikozen kunnen telen. Het gaat dan voornamelijk om de vroege en middelvroege rassen,” vervolgt Guidi.

Het jaar 2021 zal een keerpunt worden voor het bedrijf. “Sinds een aantal jaar brengen we abrikozen op de markt die worden gekenmerkt door een uitzonderlijke geur, smaak en uiterlijk. In 2021 streven we naar een continue aanvoer van bepaalde omvang, gezien het feit dat al onze 300 hectare volledig worden benut,” concludeert Lessi.

Voor meer informatie:
Società Agricola Guidi
Divisione ortofrutta 
Via Brasini 2 Bis
47122 Forlì - Italië
+39 543 728 296
ortofrutta@agricolaguidi.com
www.agricolaguidi.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven