Aldi Süd introduceert What’s Next-programma

Nieuwe toezichthouder voor Brits supermarktsector benoemd
Mark White is aangesteld als nieuwe zogeheten Groceries Code Adjudicator (GCA). Hij neemt later in het jaar de functie van toezichthouder over van Christine Tacon. Tacon heeft zeven jaar lang de functie van GCA vervuld. In april werd aangegeven dat zij nog zes maanden als GCA actief zal blijven, om zo tijdens de coronacrisis voor continuïteit te zorgen en samen met White tot een soepele transitie te komen.
Bron: kamcity.com 

Frankrijk: Chronodrive verbindt lokale leveranciers met consumenten
Auchan heeft onder de naam Chronodrive een nieuwe bezorgdienst opgezet. In samenwerking met Direct Market, een B2B-marktplaats voor lokale producten, zorgt Auchan Chronodrive ervoor dat lokale telers direct hun producten kunnen leveren aan de eindgebruiker. Het aanbod op het platform van Chronodrive is afhankelijk van de regio waarin de consument zich bevindt en het aantal lokale leveranciers dat daar aan het platform is verbonden. Mits de juiste leveranciers aanwezig zijn, kan een consument via Chronodrive lokaal geteelde groente en fruit thuis laten bezorgen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Duitsland: Aldi Süd introduceert What’s Next-programma
Aldi Süd heeft onder de naam What's Next een nieuwe programma geïntroduceerd. Het doel van What's Next is om sneller nieuwe producten volgens de laatste trends te ontwikkelen. Het programma is aan het begin van 2020 van start gegaan. Aldi Süd zoekt naar startups en bedrijven met innovatieve ideeën voor levensmiddelen en non-food-producten. Ondernemingen worden aangemoedigd om hun plannen aan Aldi Süd te presenteren, met als mogelijke uitkomst een opname van het product in het assortiment van Aldi-winkels.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Japanse keten opent eerste vestiging in Maleisië
Het Japanse merk Don Don Donki gaat aan het begin van 2021 een eerste winkel openen in Maleisië. In december 2017 begon de keten met zijn uitbreiding in Zuid-Oost-Azië door een filiaal te openen in Singapore. De vestiging in Maleisië zal worden beheerd door de franchisenemer Pan Pacific Retail Management (Malaysia) Sdn Bhd, dat een Maleisische dochteronderneming is van het in Tokio beursgenoteerde bedrijf Pan Pacific International Holdings. Dit bedrijf is tevens verantwoordelijk voor de in Japan alomtegenwoordige discountketen Don Quijote.
Bron: nst.com.my 

Ahold Delhaize en Deloitte onderzoeken mening van Europese consument over datagebruik
Ahold Delhaize en Deloitte hebben de uitslag gepubliceerd van een uitvoerig online onderzoek naar de mening van Europese consumenten over het verzamelen van persoonlijke data. De enquête werd gehouden onder 15.000 consumenten verspreid over Europa. Uit het onderzoek komt naar voren dat men over het algemeen bereid is om persoonlijke informatie te delen. Wel zijn er verschillen te zien tussen verschillende nationaliteiten, leeftijdsgroepen en online consumptiegedrag. Over het algemeen heeft de Europese consument een sterk vertrouwen in supermarktketens.
Bron: aholddelhaize.com 

Oostenrijk: INTERSPAR experimenteert met vulstations voor bioproducten
INTERSPAR is de eerste grote supermarktketen van Oostenrijk, die gebruik gaat maken van vulstations in eigen vestigingen. Op deze manier kan een consument zelf onverpakte en losse biologische producten zoals noten, peulvruchten, rijst, pasta, gedroogd fruit en granen in een eigen container doen, zodat hier geen plastic verpakking voor nodig is. Een groot deel van het aanbod dat via de vulstations beschikbaar is, is onderdeel van het biologische SPAR Natur*pur-huismerk. Daarnaast zijn ook levensmiddelen van lokale leveranciers op deze manier bij de vulstations te vinden. Meer dan 40% van het AGF-aanbod wordt bij winkels van SPAR en INTERSPAR zonder plastic verpakking aangeboden. Bij de vulstations zijn herbruikbare zakken verkrijgbaar, die van recyclebaar materiaal zijn vervaardigd.
Bron: spar-international.com 

Frankrijk: Système U werkt samen met lokale leveranciers in Bretagne
De Franse supermarktketen Système U werkt samen met de coöperatie Eureden, Paulic Meunerie en de bakkerij Leroux om een assortiment aan te kunnen bieden van volledig in Bretagne geproduceerde levensmiddelen. De samenwerking is onderdeel van het streven van Système U om zo kort mogelijke leveringsketens aan te houden tussen lokale leveranciers en de eigen winkels. De betrokken organisaties geven aan dat de overeenkomst met Sytème U ervoor zorgt dat lokale producten een gegarandeerde minimum prijs krijgen voor leveranciers. Ook zijn afspraken gemaakt over duurzaamheid. Om alle deelnemende organisaties gelegenheid te geven om in het proces te investeren, zijn er contracten van drie jaar getekend.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Marley Spoon introduceert Dinnerly in Duitsland
Marley Spoon is in Duitsland van start gegaan met de betaalbare thuisbezorgdienst Dinnerly. Dinnerly heeft een assortiment aan maaltijdpakketten, met prijzen die beginnen vanaf € 2,99. Het concept van Dinnerly werd in juli 2017 al geïntroduceerd in de Amerikaanse markt. Hoewel Marley Spoon zijn oorsprong heeft in Berlijn, heeft het bedrijf zich altijd meer gericht op de VS. Het is nu voor het eerst dat Dinnerly zijn weg vindt naar de Duitse markt.
Bron: ecommercenews.eu 

VS: Walmart deelt voor $ 428 mln aan salarisbonussen uit
Walmart gaat dit jaar nog voor US$ 428 mln (€ 374,0 mln) aan salarisbonussen uitdelen. De bonussen zijn bedoeld voor werknemers die actief aan het werk zijn tijdens de pandemie. Door de beloofde nieuwe toeslagen komt het totaal aan bonussen voor werknemers van dit jaar neer op $ 1,1 mld (€ 960 mln). De nieuwe bonusregeling houdt in dat voltijds werknemers $ 300 (€ 262,17) extra krijgen. Voor deeltijds werknemers is dat $ 150 (€ 131,08). Ook krijgen chauffeurs, managers en assistent-managers een bonus.
Bron: reuters.com 

Amazon breidt uit met bezorgrobots in Atlanta en Tennessee
Amazon gaat met zijn autonome bezorgrobot Scout uitbreiden in de regio's van Atlanta en Franklin, Tennessee. De bezorgrobot is voor Amazon een manier om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar online thuisbezorging wegens de pandemie. Amazon heeft in Atlanta en Franklin al een sterke aanwezigheid door middel van eigen kantoren en logistieke faciliteiten.
Bron: foxbusiness.com 

Canada: Empire onthult nieuw driejarenplan 
Het Canadese Empire Company Limited heeft onder de naam Project Horizon een nieuwe groeistrategie voor de komende drie jaar opgesteld. Het plan moet ertoe leiden dat de kernactiviteiten worden uitgebreid, e-commerce wordt versneld en met het einde van 2023 de bruto winst wordt vergroot met CA$ 500 mln (€ 324,7 mln). Project Horizon borduurt voort op het succes van Project Sunrise, dat de naam was van het vorige strategische driejarenplan dat door de retailgroep werd ingezet.
Bron: newswire.ca 

VS: Kroger benoemt nieuwe directeur voor data-dochteronderneming
Kroger heeft Milen Mahadevan aangesteld als nieuwe directeur van 84.51°, een dochteronderneming die is toegespitst op data-onderzoek. Mahadevan was voorheen actief als chief operating officer en zal in de nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse leiderschap, management en visie van het bedrijf. Mahadevan volgt voormalige CEO Stuart Aiken op, die onlangs werd aangesteld als marketing-directeur bij Kroger.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven