Nederlandse spruiten zijn er weer

"Spruiten van eigen bodem in hartje zomer. Voor Van Oers United geen verrassing meer, maar we merken dat klanten nog altijd positief verrast zijn dat we zo vroeg beginnen in Nederland. Elk jaar is het een uitdaging om zo vroeg mogelijk Nederlandse spruiten aan te bieden. Dit jaar start de oogst op vrijdag 24 juli", vertelt Frederique Sonneveld.

"Onze teeltlocaties zijn verspreid over diverse regio’s in Europa en Afrika. Samen met onze telers zorgen we ervoor dat er elke dag versproduct beschikbaar is. De vroege oogst in Nederland sluit naadloos aan bij onze teelt in Marokko en Frankrijk en is de basis voor een jaar-rond aanbod van verse spruiten. Daarmee is Van Oers United uniek in Europa. De spruiten worden verwerkt en verpakt in de productielocatie Dinteloord."

"Belangrijk voor de vroege teelt van spruiten is het telen onder doek. Daarnaast is het de kunst om op het juiste moment het gewas te toppen en het groeipunt eruit te halen, zodat de plant al zijn energie kan geven aan de vrucht (de spruiten). De gewassen zijn nog jong en niet volgroeid en daardoor zijn de opbrengsten beperkt. De kwaliteit ziet er goed uit. De komende periode starten er elke week meer telers op in Nederland."

"Het areaal spruiten is voor komend seizoen in Nederland iets uitgebreid, mede door het droge voorjaar zegt dit niks over de opbrengsten. Veel belangrijker dan het aantal hectares is de totaalproductie ten opzichte van de vraag. De vraag naar spruiten ziet er op dit moment goed uit, zeker met de huidige weersomstandigheden is het prima spruitenweer. Sinds de corona crisis is de consumptie van verse groenten toegenomen, dus in dat opzicht verwachten we voor komende winter een groeiende consumptie. We kijken uit naar een mooi Nederlands seizoen", besluit Frederique.

Voor meer informatie:
Van Oers United
Kees van der Jagt T +31 (0) 880 644 504
Frederique Sonneveld T +31 (0) 880 644 525
www.vanoersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven