Paddenstoelenteelt moet Tanzania helpen in strijd tegen klimaatverandering

Tanzania heeft één van de hoogste ontbossingspercentages in subsahariaans Afrika. Er worden volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) jaarlijks ongeveer 372.000 hectare bos vernietigd. Nu zijn meerdere telers over het hele grondgebied van Tanzania overgeschakeld op het kweken van eiwitrijke oesterzwammen in een poging hun inkomen te verhogen en tegelijkertijd de bossen te beschermen.

Hoewel het eten van paddenstoelen in Tanzania goed ingeburgerd is, worden die meestal wild geplukt in plaats van gekweekt. De overheid en verschillende non-profitorganisaties promoten nu de teelt van oesterzwammen als een manier om het inkomen van de telers te verhogen en ontbossing tegen te gaan.

Lokale boeren, die voor de teelt van hun gewassen afhankelijk zijn van regenwater en zich ook toeleggen op het produceren van houtskool, leren nu milieuvriendelijke paddenstoelen te kweken. Het Oost-Afrikaanse land heeft het potentieel om grote hoeveelheden paddenstoelen op de markt te brengen dankzij de aanwezigheid van teeltafval dat kan dienen als grondstof voor het kweken van paddenstoelen.

Volgens de Tanzaniaanse Vereniging van Paddenstoelenkwekers zijn er meer dan 10.000 paddenstoelentelers in het land die jaarlijks 1.920 ton oesterzwammen produceren.

Bron: aa.com.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven