Deens groenteteeltbedrijf na drukke coronaperiode:

“We hebben geluk want mensen moeten toch gewoon eten”

Tijdens de coronacrisis merkte het Deense groenteteeltbedrijf Torup Bakkegård een enorme toename in de verkoop in hun boerderijwinkel en via onlinesupermarkt nemlig.com. Nu keert het inkooppatroon van de Deense consument weer redelijk terug naar normaal. Jacob Jacobsen, mede-eigenaar van Torup Bakkegård: “In mei en juni was het heel druk in onze winkel. De horeca was nog gesloten, dus mensen kwamen meer naar ons om thuis lekkere dingen te kunnen maken.”

Ook de online verkoop steeg: in het eerste halfjaar van 2020 verdubbelde de online omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In heel Denemarken was online inkopen doen populair tijdens de coronacrisis, maar Jacobsen denkt ook dat de uitbreiding van nemlig.com eraan bijdroeg: de onlinesupermarkt levert op steeds meer plekken in het land. Bovendien meent Jacobsen dat de crisis ervoor gezorgd heeft dat consumenten nu meer groenten eten en voor lokale producten kiezen.

De verkoop gaat nu weer richting normale cijfers en ook de druk op de onlinesupermarkt is afgenomen. Waar er in de boerderijwinkel nu minder klanten zijn dan tijdens de crisis, levert Torup Bakkegård inmiddels weer aan de horeca, zodat er aan hun totale omzet weinig verandert. Zo komt Jacobsen toch weer terug op wat hij in maart al zei: "Onze branche heeft geluk, want mensen moeten toch gewoon eten."

Bron: fyens.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven