Bescheiden bijdrage van btw-tariefdifferentiatie op het voedselpatroon

Gisteren kwam het PBL met een rapport dat het veranderen van het eetpatroon van veel mensen moeilijk is omdat men te maken heeft met ingesleten gedragspatronen van mensen. Dat blijkt ook uit de effecten die een eventuele btw-verhoging van vlees, en -verlaging van groenten en fruit heeft op het consumptiepatroon. Zo zal men 3-4% minder vlees eten als de btw van 9% naar 21% wordt verhoogd en zal de consumptie van groenten en fruit stijgen met 0,51% als het btw-tarief omlaag gaat van 9% naar 5%. Toch blijft het veranderen van btw-tarieven een handig instrument op consumptiepatronen in de supermarkten te kunnen sturen.

Bron: Taxlive


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven