Chiquita onderscheiden voor duurzaamheid in Costa Rica

Voor het twaalfde jaar op rij heeft Chiquita een onderscheiding van het Blue Flag Ecological Program gekregen voor zijn inspanningen voor meer duurzaamheid in Costa Rica. Het bananenmerk won de onderscheiding in de categorie Natural Spaces. De onderscheiding benadrukt het werk van Chiquita in het Costa Ricaanse natuurreservaat Nogal.

Het Blue Flag Ecological Program is een samenwerkingsverband van verschillende overheidsinstanties in Costa Rica. Het programma bevordert de bescherming van het natuurlijke en sociale landschap van het land. Om voor een onderscheiding in aanmerking te komen, moeten bedrijven aan hoge eisen voldoen met betrekking tot duurzaamheid, zoals efficiënt energieverbruik, waterkwaliteit, het gebruik van biologisch afbreekbare middelen en het management van afval. Al deze eisen komen overeen met de eigen focus van Chiquita op duurzaamheid.

Nogal bevindt zich in de zogeheten Meso-Amerikaanse Biologische Corridor in Midden-Amerika. Deze regio geldt als een van de gebieden met de meeste biodiversiteit ter wereld. Om deze biodiversiteit te beschermen zette Chiquita in 2004 in samenwerking met een aantal partners een natuurreservaat in Nogal op. Door de jaren heen zijn een aantal initiatieven voor duurzaamheid georganiseerd ter ondersteuning van zowel de natuur als van lokale gemeenschappen.

“Chiquita is vereerd om voor het twaalfde jaar op rij de Blue Flag Award te mogen ontvangen. Dit versterkt onze toewijding op het bevorderen van biodiversiteit in al onze activiteiten", zegt Raul Gigena Pazos van Chiquita. "We erkennen onze verantwoordelijkheid om als een goede buur te handelen tegenover de plattelandsgemeenschappen waar wij onze bananen telen. We hopen dat we als een positief voorbeeld dienen voor duurzame teelt.”

De belangrijkste focuspunten van Chiquita in Nogal zijn onder andere als volgt: de bescherming van de 720 plantensoorten en de 339 verschillende gewervelde diersoorten in het reservaat, het promoten van bosbouw, het ondersteunen van de gemeenschap door middel van voorlichtingsprogramma's en het verbeteren van de lokale infrastructuur. Ook heeft Chiquita geholpen bij het ontdekken van nieuwe planten- en dierensoorten, de aanplanting van meer dan 20.000 bomen, het verzorgen van onderwijs voor meer dan 30.000 studenten en het helpen bij de bouw van faciliteiten voor scholen, zoals een bibliotheek en een kantine.

De inspanningen in Nogal dragen bij aan de aanpak van Chiquita, die het bedrijf vertegenwoordigt met het motto "Behind the Blue Sticker". Deze aanpak heeft betrekking op alle onderdelen van de bedrijfsvoering, van de teeltbedrijven waar Chiquita zijn bananen laat produceren tot aan de schappen in winkels. De aanpak houdt in dat samenwerking voor meer duurzaamheid en milieuvriendelijke methodes wordt gestimuleerd met andere organisaties en telers.

Klik hier voor een actueel rapport over duurzaamheid bij Chiquita.

Voor meer informatie: 
Chiquita
Email: pr@chiquita.com 
www.chiquita.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven