Transportkosten haalden vraag lichtjes naar beneden

Het Indiase dadelseizoen loopt stilaan ten einde

Het dadelseizoen in India loopt stilaan ten einde. Hoewel de volumes iets lager lagen dan in voorgaande seizoenen, was de kwaliteit dit jaar goed. De grootste uitdaging was de gestegen prijs aangezien er alleen vrachtvluchten beschikbaar zijn sinds het begin van de pandemie en die zijn behoorlijk duur.

De dadels hebben het goed gedaan dit jaar, zo zegt Himant Chavda, bestuursvoorzitter van de Indiase fruitexporteur Krish International. “Het seizoen is goed verlopen, want de vraag naar onze verse Barhi-dadels is vrij hoog dankzij hun zoete smaak, knapperige textuur en biologische teelt. Die eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat we ons seizoen, ondanks de pandemie, hebben kunnen redden. We verwachten de laatste volumes te oogsten rond 10 augustus.”

Krish heeft klanten over de hele wereld, zodat de dadels op hun bestemming moeten geraken per vliegtuig. Maar de kosten voor luchtvracht zijn momenteel erg hoog, zo legt Chavda uit. "In vergelijking met vorig jaar hebben we dit jaar iets minder volumes gehad. In combinatie met de schaarse beschikbaarheid van internationale vluchten heeft dit geleid tot prijzen die iets te hoog lagen voor een vlotte afzet. Sinds het begin van corona is luchtvracht de enige optie geweest, maar de tarieven zijn erg hoog, zo hoog dat de vraag naar onze dadels er enigszins onder geleden heeft. Toch zijn we onze dadels blijven zenden naar de gebruikelijke markten, waar de vraag niet slecht was. Europa, Canada, enkele Aziatische landen en de Golf zijn dit seizoen vaste klanten geweest voor onze Indiase dadels.”

"Gelukkig is de feedback die we van onze klanten ontvangen vrij positief ondanks de hogere prijzen. We hebben nog een paar weken te gaan, maar toch kijken we al terug op een succesvol seizoen ondanks alle uitdagingen. Er kunnen ook nog altijd bestellingen binnenkomen, dus we hopen dat de vraag stabiel blijft in de komende weken", besluit Chavda.

Voor meer informatie:
Himant Chavda
Krish International
Tel.: +91 7878119473 (India)
hemantchavda_1@yahoo.co.in 
https://www.barhidatesindia.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven