Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood:

"Duidelijke plus in bananenverkoop"

Tholen - De afzet van bananen vertoont dit jaar een duidelijke plus. "In maart en april hebben we een behoorlijke piek gezien, waarin er  aanzienlijk meer bananen werden geconsumeerd. Inmiddels is die piek er wel af, maar plussen we nog altijd ten opzichte van andere jaren", vertelt Hans Maagendans van Banafood uit het Duitse Straelen.

Volgens de onafhankelijke rijper profiteert de banaan van zijn voedingswaarde, maar ook van zijn relatief lage prijs. "Ten opzichte van bijvoorbeeld een kilo appels is een banaan een goedkoop product. Ik kan me goed voorstellen dat de bestedingspatronen gaan veranderen en mensen terugvallen op goedkopere, gezonde voeding. Dat werkt positief voor de bananenverkoop."

"Normaal zijn juli en augustus de minste maanden in de bananenhandel en loopt de verkoop in de weken 30 t/m 34 een stuk terug. Nu is die daling minder, ook omdat veel mensen in eigen land vakantie houden. Ook bleef het aanbod van ander zomerfruit in eerste instantie best wel achter. Dit maakt het wat lastiger om te plannen wat je binnen moet laten komen, maar vooralsnog zijn vraag en aanbod mooi in balans."

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
hans@banafood.eu 
www.banafood.eu