Marktinformatie Flandria:

"Zomerprei wordt nog steeds verkocht aan mooie prijzen"

De aanvoer van bloemkool is al een heel seizoen wisselvallig. Ze zijn nu goedkoper dan vorige week. Er is momenteel een stabiel aanbod van sla, de noteringen trekken licht aan in vergelijking met vorige week. Aanvoer broccoli overzichtelijk, goede prijzen voor deze periode van het jaar. Aanvoer witloof groter in vergelijking met vorige jaren. Zomerprei wordt nog steeds verkocht aan mooie prijzen. Oude oogst kolen bijna volledig vervangen door de jonge kolen.

Kasgroenten
Zowel in losse als trostomaten kwam er ten opzichte van week 28 in week 29 een goede tien à twintig cent bovenop voor de middenprijs. Die prijsstijging werd al op maandag opgemerkt, ook op de Nederlandse klok.

Aan het eind van week 29 kwam in Vlaanderen de gemiddelde prijs uit op 47 eurocent voor los en 41 eurocent voor tros. Een flinke verbetering t.o.v. 31 cent los en 23 cent tros de week daarvoor. 

De aantallen blijven ondertussen hoog. Dat zelfde geldt ook in sla, waar het aanbod wel stabiel is met t.o.v. week 28 licht aantrekkende noteringen, zo constateert ook LAVA in een update met marktinformatie. 

Geel in paprika best betaald
Ook in paprika’s stegen de prijzen opnieuw licht, waarbij geel met 1,08 euro de duurste kleur is gevolgd door groen (85 eurocent) en rood (75 eurocent). In alle gevallen een verbetering t.o.v. week 28, waarbij de grootste stijging te zien is in geel

Grote prijsverschillen tussen komkommersorteringen 
Een verminderde aanvoer van komkommers zorgt voor stijgende noteringen, constateert LAVA, al laat zich dat in de middenprijs nog niet zien. Dit komt door grote prijsverschillen tussen de verschillende sorteringen.

Overzichtelijk aanbod aubergines
Het aanbod aubergines is ondertussen 'overzichtelijk' met ook hier een gestegen gemiddelde prijs, 88 cent om 61 cent in week 28 nog.

Courgetteaanvoer daalt door minder weer
De aanvoer van courgettes ten slotte is licht gezakt door het mindere weer van afgelopen week, waardoor de prijzen opnieuw iets lager liggen aldus LAVA. In week 29 kwam voor groen de middenprijs uit op 18 cent. 

Bekijk hier alle prijzen. 

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven