Robert den Ouden, Rodeno Agri Products:

"Oude knolselderijseizoen ging als een nachtkaars uit, nieuwe oogst weer aanstaande"

Tholen - Het Hollandse knolselderijseizoen is nog niet afgelopen en het nieuwe staat alweer op punt van beginnen bij Rodeno Agri Products uit 's-Heer Hendrikskinderen. Robert den Ouden maakt de balans op. "De lockdown is ook voor de knollenmarkt de nekslag geweest."


Oude oogst knollen die Rodeno op dit moment nog levert

"Het oude seizoen had vorig jaar werkelijk een fantastische start. De markt was leeg en er gingen veel knollen weg. Dat duurde totdat de lockdown werd afgeroepen. De beruchte hamsterweek zorgde nog voor extra verkoop, maar daarna kwamen ook de knollen in crisis terecht", blikt Robert terug. "In het begin wil je daar niet zo aan, omdat je denkt dat mensen toch moeten blijven eten, maar blijkbaar werd er toch anders geconsumeerd. Vooral de afzet van de grote maten, waarvan de horeca en verwerkende industrie een belangrijke afnemer zijn, viel ver terug."


Den Ouden senior en junior met oude en nieuwe oogst; rechts de vrouw van Robert

"Dat heeft weken aangehouden. Hierdoor gingen er te weinig knollen weg in de resterende periode, met als gevolg dat niet alle boeren van hun knollen afkwamen. Nog altijd hebben boeren knollen van de oude oogst beschikbaar. Als de kwaliteit nog goed is, zullen ze er wel mee wegkomen, maar kwalitatief is het aanbod niet voldoende voor de verse markt en de industrie vraagt nog steeds niet. Daarbij ligt de prijs op een erg laag niveau", constateert de handelaar. De vraag naar Hollandse knolselderij is volgens hem breed. "De meeste klanten bestellen 52 weken per jaar en de vraag komt werkelijk uit alle hoeken van de wereld."

Robert verwacht eind deze week de nieuwe oogst knolselderij aan te kunnen bieden. "Andere jaren rooien we in Zuidwest Nederland altijd tussen 15 en 20 juli, maar dit jaar lopen we achter. Overigens heeft dat er ook mee te maken dat de markt niet leeg is, zodoende is er ook geen noodzaak om geforceerd te rooien. In eerste instantie leek het dat de impact van de droogte op de opbrengst groot zou zijn, maar de huidige weersomstandigheden hebben voor een goede inhaalslag gezorgd. Ik verwacht dat we gemiddeld goede opbrengsten zullen zien."

Voor meer informatie:
Rodeno Agri Products
Robert den Ouden
Oude Rijksweg 47
4472 AE 's-Heer-Hendrikskinderen
+31(0)6 531 90 100
info@rodeno.nl
www.rodeno.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven