Mango-export Bangladesh daalde sinds 2016 met 85%

De mango-export uit Bangladesh is sinds 2016 met ongeveer 85% gedaald. De oorzaken zijn volgens de website van de Daily Star nalatigheid van landbouwambtenaren en de schending van regels  door sommige exporteurs.

Veel import landen wensen GlobalGAP die ervoor zorgen dat het fruit veilig wordt geteeld, verpakt, behandeld en opgeslagen om de risico's voor de voedingsveiligheid tot een minimum te beperken. In het kader van deze praktijken pleit het Department of Agricultural Extension (DAE) ervoor dat exporteurs  contracttelers selecteren voorafgaand aan het mangoseizoen. Deze contracttelers zouden dan de voorgeschreven teeltmethoden volgen en de beste kwaliteit veilige, biologisch geteelde mango's voor de export telen.

De bedoeling is dat exporteurs deze mango's inkopen bij de contracttelers, de procedures voor het verpakken, het testen door de Plant Quarantine Wing van DAE voltooien en zich goed voorbereiden op de export. Echter, twee jaar nadat het land in 2015 begon met de mango-export, begonnen exporteurs de contracttelers te negeren en willekeurig in te kopen op lokale markten.

Bij het bereiken van de landen van bestemming, vooral de VS en Europa, bleken de meeste mango's die op lokale markten waren ingekocht, besmet te zijn met ongedierte. Deze werden dan ook afgewezen en vervolgens vernietigd.

Naarmate het percentage afwijzingen toenam, bleef de vraag naar fruit uit Bangladesh dalen, aldus DAE-ambtenaren en telers.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven