David McCann, CEO en Chairman van Fyffes, gaat met pensioen

Fyffes, importeur en distributeur van tropische producten, heeft aangekondigd dat zijn CEO en bestuursvoorzitter David McCann eind juli met pensioen gaat na 34 jaar dienst in het bedrijf.

David McCann kwam in 1986 bij Fyffes. In 1989 werd hij benoemd tot managing director van de Fyffes Group, voordat hij in 1995 CEO werd en vervolgens in 2006 Chairman.

David McCann zei dat het een voorrecht is geweest om Fyffes te leiden en gedurende meer dan drie decennia met zo'n getalenteerde groep mensen te mogen werken. “Fyffes is tegenwoordig het oudste fruitmerk ter wereld en een toonaangevende leverancier van verse producten die meer dan 10.000 mensen te werk stelt. Ik heb met veel plezier met iedereen in Fyffes samengewerkt om het uit te bouwen tot het multinationale AGF-bedrijf dat het nu is. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om al mijn collega's in Fyffes en Sumitomo Corporation veel succes toe te wensen bij het verder uitstippelen van de koers voor dit zeer bijzondere bedrijf.”

Masayuki Hyodo, Representative Director President en CEO van Sumitomo Corporation, bracht hulde aan McCann en zette diens belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en de groei van Fyffes in de verf: "McCann is een uitstekend leider geweest voor dit bedrijf en we zijn heel blij met de stabiliteit waarvoor hij heeft gezorgd, vooral in de afgelopen drie jaar sinds de overname."

Helge Sparsoe wordt nu de nieuwe CEO van Fyffes. “Ik ben heel verheugd om op dit moment deel te kunnen uitmaken van Fyffes. Ik ben van plan mij eerst volledig in te werken, de grote talenten in het bedrijf te leren kennen en ook alles over de activiteiten van Fyffes te weten te komen vooraleer aan de slag te gaan met de langetermijn-groeistrategie. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf en al zijn werknemers beter te leren kennen, maar ook de waardevolle klanten en partners, ook al zal dit laatste voor het moment nog virtueel moeten”, zo zei Helge Sparsoe.

Tom Wada zal de functie van Chairman op zich nemen. Hij moet leiding geven aan het proces dat ervoor moet zorgen dat de toekomst van Fyffes en Sumitomo Corporation mooi op elkaar afgestemd wordt.

“Ik ben erg blij dat ik de functie van voorzitter van de raad van bestuur mag waarnemen. Ik heb heel veel respect voor de jarenlange bijdrage van de heer McCann om het bedrijf een solide basis te geven. Het wordt een grote uitdaging dit bedrijf met advies bij te staan en ik kijk ernaar uit om samen met de CEO en de bestuursleden voort te bouwen op de stevige fundamenten die de heer McCann heeft gelegd”, zo besluit Tom Wada.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven