"Brexit leidt tot tragere online thuisbezorging in VK"

Australië: toezichthouder onderzoekt plannen van Woolworhts
De ACCC, oftewel de Australische mededingingsautoriteit, gaat een onderzoek uitvoeren naar plannen van Woolworths. Woolworths wil zijn B2B-tak uitbreiden door op maat gemaakte online winkels te openen voor de sectoren voor onderwijs en zorg. Sommige leveranciers zijn echter bezorgd over het feit dat de B2B-sites onder dezelfde voorwaarden werken als het supermarktsegment van Woolworths. De ACCC gaat na of de plannen van Woolworths schadelijk zijn voor de concurrentie binnen de betreffende sectoren.
Bron: insidefmcg.com.au 

Zuid-Korea: 7-Eleven opent 71.100ste winkel in Seoul
7-Eleven heeft met de opening van zijn 71.100ste winkel een nieuwe mijlpaal bereikt. De nieuwste vestiging bevindt zich in de hoofdstad Seoul. Volgens 7-Eleven-CEO Joe DePinto is de keten nu actief in 17 verschillende landen. "Het bedrijf kreeg zijn start nadat een ondernemende werknemer van een ijspier zag hoe zijn klanten behoefte aan bepaalde producten hadden. Hij kwam toen met een creatieve manier om deze klanten van dienst te zijn. Sindsdien is veel veranderd met betrekking tot hoe en waar 7-Eleven te werk gaat. Een ding verandert echter niet en dat is de toewijding aan de klant bij alles wat we ondernemen."
Bron: insideretail.asia 

VK: Co-op en John Lewis breiden partnerschap uit
Co-op en John Lewis gaan hun partnerschap op het gebied van afhaaldiensten verder uitbreiden. De afhaaldienst gaat met het einde van deze zomer beschikbaar zijn bij meer dan 500 vestigingen van Co-op. Klanten hebben via de afhaaldienst bij Co-op toegang tot het assortiment van John Lewis. Door de uitbreiding wordt het aantal afhaalpunten van John Lewis Partnership uitgebreid naar bijna 900 locaties. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal Click & Collect-locaties van de retailgroep.
Bron: co-operative.coop 

Hongarije: SPAR breidt online winkelplatform uit
SPAR heeft onlangs in Hongarije het eigen e-commerce-platform uitgebreid naar de INTERSPAR-hypermarkt in de noordwestelijke stad Tatabánya. Ook is het online platform nu te gebruiken in negen gemeentes rondom het Velence-meer, een populaire vakantiebestemming in Hongarije. Het online platform werd in mei 2019 door SPAR in de Hongaarse markt geïntroduceerd. Aanvankelijk besloeg het bereik van het platform voor thuisbezorging en afhaaldiensten alleen de hoofdstad Boedapest en 49 omliggende gemeentes. Op het platform is een assortiment te vinden van 20.000 producten, die tegen dezelfde prijs worden aangeboden als bij fysieke hypermarkten in het land.
Bron: spar-international.com 

VK: honderden ontslagen bij M&S
Marks & Spencer (M&S) maakt deze week bekend dat enkele honderden ontslagen zullen vallen. De ontslagen zijn een gevolg van de pandemie. Ook andere retailers zoals John Lewis Partnership, Boots, en Debenhams zijn door de ontwikkelingen van de afgelopen maanden gedwongen om hun arbeidskrachten te reorganiseren.
Bron: news.sky.com 

Hema ontslaat directielid Marcel Boekhoorn
Marcel Boekhoorn is niet langer nog lid van de raad van bestuur van de winkelketen Hema. Daarmee is een einde gekomen aan de laatste overgebleven band met de voormalige eigenaar van Hema. In de afgelopen maand is het beheer van Hema als gevolg van de gevaarlijk hoge schulden in handen gekomen van een groep crediteuren. De crediteuren wisselden de uitstaande schuld in voor aandelen in het bedrijf. Tegelijkertijd hebben ze Boekhoorn ontslagen als directielid.
Bron: retaildetail.eu 

"Brexit leidt tot tragere online thuisbezorging in VK"
Online consumenten in Europa denken dat dat de Brexit zal leiden tot tragere online thuisbezorgdiensten in het Verenigd Koninkrijk. Ook denken ze dat Britse consumenten door de Brexit minder keus gaan krijgen wat betreft het algemene online aanbod. Dit blijkt uit een enquête van Whistl over wat internationale online consumenten denken over de Brexit en de gevolgen hiervan op hun koopgedrag. 34% van alle Duitse ondervraagde consumenten denken dat de Brexit leidt tot tragere thuisbezorging in het Verenigd Koninkrijk. Bij Frankrijk en Ierland stond dit percentage op respectievelijk 27% en 24%.
Bron: ecommercenews.eu 

Australië: Woolworths gebruikt cloud-technologie van Microsoft
Woolworths werkt samen met Microsoft om de volgende fase van zijn cloud-transformatie beter te ondersteunen. Om zowel in winkels als online de klantenervaring te verbeteren, wordt cloud-technologie gebruikt voor een verbeterde infrastructuur. "Onze cloud-transformatie maakt het werk makkelijker voor onze teams", aldus John Hunt van Woolworths. “Ook stroomlijnt dit de leveringsketens en wordt de winkelervaring binnen ons enorme netwerk aan vestigingen en online kanalen verbeterd.” De transformatie houdt in dat Woolworths overstapt van de oplossingen van SAP naar Azure van Microsoft.
Bron: powerretail.com.au 

Amerikaanse retailomzet groeit weer sinds pandemie
Volgens het U.S. Census Bureau is de totale retailomzet in juni ten opzichte van mei gestegen met 7,5%. Jaar op jaar nam de omzet toe met 1,1%. Het is de eerste maand sinds februari dat er sprake is van omzetgroei voor de Amerikaanse retailsector. Volgens de National Retail Federation (NRF) komt dit omdat veel ondernemingen die door het coronavirus tijdelijk moesten sluiten nu weer in bedrijf gaan. Het NRF blijft echter voorzichtig met zijn prognoses wegens voortdurende nieuwe uitbraken van het coronavirus. “De cijfers van juni laten zien dat uitgaves van consumenten het economische herstel stimuleren", aldus econoom Jack Kleinhenz van het NRF. “Hoe bestendig deze verbeteringen in uitgaven zijn, is direct afhankelijk van in welke mate nieuwe gevallen van COVID-19 opkomen. Alle ogen zijn gericht op de besmettingen die in veel delen van het land weer vaker voorkomen en een serieuze bedreiging voor enig herstel vormen”.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Instacart klaagt bezorgdienst van Uber aan
Instacart is in een juridische strijd verwikkeld met de bezorgdienst Cornershop van Uber. Beide bedrijven proberen in te spelen op de door COVID-19 toegenomen vraag naar online thuisbezorging. Volgens Instacart heeft Cornershop oneigenlijk gebruik gemaakt van duizenden beelden met productomschrijvingen en prijsinformatie, waar naar verluid merkrechten op rustten.
Bron: edition.cnn.com 

VS: eBay wil advertentiesite verkopen aan Noors bedrijf
eBay is naar verluid bezig om een overeenkomst te sluiten met het in Noorwegen gevestigde Adevinta voor de overname van zijn afdeling voor rubrieksadvertenties. Adevinta beheert een aantal online marktplaatsen in Europa en Latijns-Amerika. Naar verwachting zal de overname uitgaan van een waarde voor de afdeling van ongeveer US$ 8 mld (€ 7,0 mld).
Bron: techcrunch.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven