Andre van der Horst, Exotimex:

"Eindelijk weer aanvoer van jonge Thaise kokosnoten op lege markt"

Tholen - De aanvoer van jonge kokosnoten uit Thailand is de afgelopen weken heel beperkt geweest. "De productie was erg laag en dat zorgde ervoor dat er maar hele beperkte aantallen voor enorm hoge prijzen beschikbaar waren", constateert Andre van der Horst van Exotimex Europe uit Rijnsburg.

De importeur kreeg vorige week en deze week zelf voor het eerst in lange tijd weer grotere volumes binnen. "Daar zijn we erg blij mee, want er is een goede vraag vanuit onze klanten. De markt begint nu weer langzaam op te starten. Die was helemaal leeg, maar dit zal de komende weken gaan veranderen. Ook is de aanvoer vanuit Thailand is weer op niveau."

Hoewel de prijzen van de jonge kokosnoten, die zich kenmerken door hun karakteristieke diamantvorm, door de beperkte aanvoer hoog zijn, zorgen de Corona-maatregelen wel voor onzekerheden in de afzet. "Jonge kokosnoten zijn ook echt een festival-product. Die gaan nu natuurlijk niet door, dus die vraag missen we wel. Gelukkig start de horeca nu wel weer aardig op, want die vraag was in de beginperiode fors gereduceerd."

Voor meer informatie:
Andre van der Horst
Exotimex
Tel: +31 (0) 88 396 84 66
andre@exotimex.nl   
www.exotimex.nl  

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven