Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Verdellen, Satori Holland:

"Afgelopen maanden was er geen droog brood te verdienen aan limes"

Tholen - Nadat de markt voor limes enkele weken overvoerd was, zijn er de afgelopen weken zowel vanuit Braziliƫ als Mexico drastisch minder aankomsten geweest, vertelt Marcel Verdellen van Satori Holland. "Als gevolg hiervan heeft de prijs de weg omhoog weer gevonden. Momenteel zitten we op een niveau rond de 5,50-6 euro, maar we komen van de 3 euro en lager af."

"De meeste oude voorraad zal nu van de markt zijn en ik verwacht dat de importeurs nu van de nieuwe aankomsten zullen leveren", vervolgt Marcel. Volgens hem heeft de Corona-crisis nog een forse impact op de afzet. "Veel limes vinden hun weg naar de horeca en die ondervindt nog altijd veel schade, ook nu de vakanties voor veel mensen er anders uitzien."

Hij verwacht dat de overzeese afladers gereserveerd zullen zijn met het afsturen van limes. "Hopelijk zal er hierdoor een krapte in de markt ontstaan. Want laat ik voor mezelf spreken, ik zal heel rustig aan doen met de import, want de afgelopen weken was er geen droog brood aan de limes te verdienen."

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
T +31 (0)43 458 8200
marcel.verdellen@satori.nl    
www.satori.nl