Beschermde Vietnamese Ly Son knoflook heeft te kampen met namaakproducten

De Vietnamese "witgouden" knoflook is afkomstig van het eiland Ly Son. En hoewel er al 10 jaar een collectief handelsmerk voor Ly Son knoflook bestaat, hebben ze te maken met nepproducten.

Sinds begin 2020 hebben de lokale autoriteiten zes overtredingen gesanctioneerd waarbij mensen knoflook uit andere regio's naar het eiland Ly Son verlaadden om deze onder de beschermde merknaam af te zetten. Ze probeerden hun lading te vermommen door fruit of zeevruchten op de knoflook te leggen en sommigen beweerden zelfs dat ze de knoflook als geschenk naar hun familie brachten, aldus Vicevoorzitter van het People's Committee Dang Tan Thanh. "We zullen niemand laten wegkomen met het overbrengen van knoflook van het vasteland naar Ly Son eiland."

Het Ly Son  Garlic Geography Indicator-programma  wijst er evenwel op dat de autoriteiten niet kunnen verbieden dat andere soorten knoflook het eiland binnenkomen aangezien knoflook geen beperkt product is en kan worden verhandeld zoals elk ander product. Thanh gaf ook toe dat de lokale politie een tekort aan personeel heeft, waardoor niet elk schip dat de haven van Ly Son binnenkomt, grondig kan worden gecontroleerd.

Op de vraag naar maatregelen tegen namaakproducten legde vicevoorzitter Thanh uit dat de geografische aanduiding de primaire wettelijke en commerciële basis zou moeten zijn voor de afhandeling van namaakproducten en dat het Volkscomité de lokale bevolking bewust moet maken van de manier waarop zij het merk zelf kan beschermen.

Bron: sggpnews.org.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven