Turkije exporteert Napoleon-kersen naar Europa en het Verre Oosten

Napoleon-kersen uit Sultandagi, een streek in het westen van Turkije, zijn zeer populair is op de Europese markten en die in het Verre Oosten. Het gebied is verantwoordelijk voor een derde van de kersenteelt van het land. Telers sorteren kersen op grootte en kwaliteit. Vervolgens zetten ze ze af voor € 0,64 tot € 0,77/kg.

Sultandagi kersen zijn eerder bekend in Europese landen dan op de binnenlandse markt. De laatste jaren zijn ook landen in het Verre Oosten deze kersen gaan afnemen.

Mehmet Aldirmaz, de burgemeester van Sultandagi, verklaarde dat de opbrengst dit seizoen lager is door de vorst en hagel.

Teler Ahmet Ayrik verklaarde tevreden te zijn met de opbrengst. "Na de oogst van Napoleon kersen zullen we beginnen met het oogsten van Regina kersen. We exporteren onze kersen naar China, Korea, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe hebben we onze producten nog niet naar de binnenlandse markt gestuurd. We telen altijd kersen voor de exportmarkt. We hebben een GlobalGAP-certificaat voor onze goede landbouwpraktijken. Dit jaar zullen onze opbrengsten bijna 180 ton bedragen. Elk jaar zal onze opbrengst verder toenemen."

Bron: AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven