ALDI breidt afhaaldiensten uit

Carrefour benoemt nieuw hoofd voor Italiaanse tak
Christophe Rabatel gaat per september de Italiaanse tak van Carrefour leiden. Rabatel is momenteel nog actief als CEO van de Poolse afdeling van het Franse bedrijf. De aankomende directeur van Carrefour in Italië is al sinds 2004 in verschillende functies actief voor het bedrijf. De huidige CEO van Carrefour Italia, Gérard Lavinay, gaat na meer dan 40 jaar actieve dienst met pensioen. Tareck Ouaïbi, de huidige Director of Operations van Carrefour in Polen, is aangesteld als interim-CEO.
Bron: kamcity.com 

VK: Scotmid breidt thuisbezorging uit naar Edinburgh
Scotmid gaat zijn thuisbezorgdienst qua bereik uitbreiden naar Edinburgh. De coöperatie werkt daarbij samen met Snappy Shopper. Eerder werden samen met succes pilotfases gehouden in West Lothian, North Lanarkshire, and South Lanarkshire. Scotmid biedt via de app van Snappy Shopper of de site www.snappyshopper.co.uk een assortiment aan van meer dan 1.000 producten. Bestellingen worden door winkelpersoneel van Scotmid samengesteld en vervolgens binnen het uur aan huis geleverd.
Bron: talkingretail.com 

Rusland: X5 Retail Group heeft 13,2% meer omzet
De Russische marktleider X5 Retail Group N.V., dat het moederbedrijf  van onder andere de ketens Pyaterochka, Perekrestok en Karusel, heeft zijn resultaten voor het tweede kwartaal en het eerste halfjaar bekend gemaakt. In de periode tot 30 juni nam de totale netto retailomzet toe met jaar op jaar 13,2%. De like-for-like-omzet steeg met 4,3%. 8,9% van de omzetgroei ontstond door de toename in totale gecombineerde winkelruimte van 10,7%. De netto retailomzet van Pyaterochka en Perekrestok steeg jaar op jaar met 15,6%. De LFL-omzet steeg bij deze ketens met 4,7%. In juli begon de omzet sneller toe te nemen. Bij Pyaterochka is de omzet in de afgelopen maand tot nu toe al met 10% gestegen.
Bron: x5.ru 

VK: Tesco-baas wil minder marktwerking in levensmiddelensector
Tesco-CEO Dave Lewis heeft een oproep gedaan voor een uitvoerige strategie voor de Britse levensmiddelensector, waarbij niet zozeer op vraag en aanbod wordt gericht, maar op duurzaamheid, gezondheid en de economische situatie. Dave Lewis werkte voordat hij zich in 2014 als CEO bij Tesco voegde 27 jaar bij Unilever. Per 1 oktober maakt hij plaats voor voormalig Walgreens Boots Alliance-CEO Ken Murphy. Tesco heeft op dit moment een marktaandeel in de Britse sector van 27%. "Wat voor mij duidelijk is, is dat we niet op het geheel van de samenleving letten als we naar levensmiddelen kijken", aldus Lewis in een opiniestuk op de website FT.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons introduceert receptenpakket
Morrisons heeft een pakket geïntroduceerd met genoeg ingrediënten voor vijf maaltijden. Het pakket komt inclusief simpele recepten en heeft de naam Five Meals to Feed a Family of Four. Het pakket kost  £30 (€ 32,94) en is ontwikkeld als een snelle, makkelijke en betaalbare oplossing voor gezonde maaltijden bij het avondeten.
Bron: morrisons-corporate.com 

VS: Walmart, CVS, Walgreens scoren hoog op inclusiviteit
Walmart, CVS en Walgreens staan aan kop als het aankomt op inclusiviteit van mensen met een beperking. De American Association of People with Disabilities (AAPD) heeft in samenwerking met Disability:IN de Disability Equality Index opgesteld. In deze lijst worden bedrijven gerangschikt op basis van een score met betrekking tot inclusiviteit. Enkele eigenschappen aan de hand waarvan de score wordt bepaald zijn werkgelegenheid, toegankelijkheid, ondersteuning en engagement met de omliggende gemeenschap.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Southeastern Grocers verzamelt consumentendata met Eagle Eye Solutions
Southeastern Grocers (SEG) werkt samen met Eagle Eye Solutions en Ecrebo, beiden specialisten op het gebied van digitale marketing. De samenwerking moet ertoe leiden dat SEG beter persoonlijke aansluiting vindt met zijn klanten via de eigen retailkanalen. SEG, dat het moederbedrijf is van onder andere de ketens Winn-Dixie, Bi-Lo, Harveys en Fresco y Más supermarkets, maakt sinds juni gebruik van het AIR Platform van Eagle Eye. Het platform verzamelt continu informatie van transacties van klanten en andere statistieken in winkels, aan de hand waarvan beter marketingprogramma's kunnen worden opgezet.
Bron: supermarketnews.com 

VS: ALDI breidt afhaaldiensten in Florida uit
ALDI gaat zijn afhaaldiensten uitbreiden in de VS. Een van de staten waar meer afhaalpunten worden opgezet is Florida. Voor het einde van juli moeten bij bijna 600 vestigingen afhaalpunten zijn geïnstalleerd.
Bron: mynews13.com 

VS: Costco Wholesale opent dc in Arizona
Costco Wholesale gaat naar verluid in september in de stad Surprise in de staat Arizona een distributiecentrum openen. De inwoners van Surprise wachten al langere tijd op een distributiecentrum in de regio. Volgens een woordvoerder van Costco doet het bedrijf in principe geen uitspraken over toekomstige distributiecentra, totdat alles gereed is. Normaal gebeurt dit twee tot drie maanden voordat een bepaalde nieuwe locatie wordt geopend. Costco heeft echter ook een eigen site, waarop nieuwe locaties met openingsdata staan vermeld. 
Bron: abc15.com 

VS: Publix breidt service via Instacart Meals uit
Nadat in januari een pilotprogramma met Instacart Meals werd ingezet, gaat Publix dit programma nu verder uitbreiden over de rest van de winkelketen. Publix en Instacart zetten het Meals-programma in verspreid over meer dan 1.200 winkels. Instacart Meals stelt Publix-klanten in staat om online maaltijden te bestellen, waarna deze aan huis worden bezorgd of bij een afhaalpunt klaar worden gezet. Bestellingen worden binnen een uur verwerkt.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: JC Penney sluit 152 winkels
JC Penney gaat 152 locaties sluiten. Met de winkelsluitingen gaan 1.000 banen verloren. JC Penney, dat op dit moment onder faillissementsbescherming staat, gaf aan dat in de vorige maand in totaal 154 winkels waren geïdentificeerd om te worden gesloten. De winkelsluitingen zijn onderdeel van een plan om JC Penney te reorganiseren tot een kleinschalige winkelketen. Onder de ontslagen bevinden zich ook functies onder winkelmanagers, directieleden en internationale posities.
Bron: foxbusiness.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven