Egyptische mango-exporteur maakt debuut in Europa

Het Egyptische mangoseizoen gaat binnenkort van start. Voor de fruitexporteur Nile Green is het voor het eerst dat met dit fruit wordt gewerkt. Het bedrijf heeft zijn ogen gericht op de Europese markt en is ervan overtuigd dat met een slimme aanpak de eigen mango's een favoriet onder consumenten kunnen worden.

Volgens Mohamed Shehata, een van de oprichters van Nile Green, is het bedrijf klaar voor zijn debuut als mango-exporteur. “Het Egyptische mangoseizoen begint in de eerste week van augustus en loopt tot het einde van november met de late rassen Keitt en Kent. Dit zijn tevens de meest favoriete rassen voor de Europese markt. We richten ons voornamelijk op supermarkten in onze afzetgebieden. We hebben certificaten voor SMETA, GlobalGAP en management voor voedselveiligheid en werken met volledige documentatie met betrekking tot de teeltbedrijven die onder het beheer van Nile Green vallen. Gezien dit ons eerste jaar is waarin we mango's exporteren, streven we naar een begin met 500 ton aan mango's.”

Volgens Shehata is er veel sprake geweest van voorbereidend werk voor de introductie van Egyptische mango's op de Europese markt. "We hebben al contact met verpakkingsbedrijven voor supermarkten. We hebben een overzicht van ons bedrijf en alle certificaten doorgegeven. Met het einde van juli sturen we proefmonsters. Verder organiseren we vergaderingen over de mogelijkheden en uitdagingen die we tegen gaan komen. De eerste markten waar we ons binnen Europa op richten zijn Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn markten waar veel verschillende smaken voorkomen. Potentiële klanten staan in deze landen open voor het proberen van nieuwe rassen, mits deze rassen tegemoet komen aan de eisen voor regelgeving en protocol. Dat is iets waar we volledig aan kunnen voldoen, met als extra voordeel onze aanwezigheid in Europa."

Nile Green is verantwoordelijk voor elk onderdeel van het logistieke traject tot het het land van bestemming. Hierdoor is het voor het bedrijf het gehele proces makkelijk te overzien. "Alles, van het aanplanten van de mango's, het documenteren van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot het oogsten van de mango's en het leveren van het aanbod bij de eindbestemming, wordt door een enkele organisatie gedaan. Het is alsof je de mango's zelf bij een teler in Egypte koopt. Door alles zelf te doen is het makkelijker om alle processen te controleren en zo de best mogelijke kwaliteit te leveren. Dankzij ons systeem voor traceerbaarheid kunnen we elke doos met fruit herleiden tot de oorsprong bij het teeltbedrijf. We zijn geen grote onderneming, maar we maken effectief gebruik van al onze middelen. We hebben altijd de voorkeur gehad voor een lopend bedrijf op basis van kwaliteit en toewijding, in plaats van op volume.”

Met nog maar enkele weken te gaan zijn Shehata en Green Nile klaar voor hun eerste seizoen. "Het is voor het eerst dat we mango's exporteren. Dit is onze tweede uitdaging, nadat we eerder met het aardbeienseizoen te maken hadden. We hebben echter alle vertrouwen erin dat we met succes onze mango's kunnen introduceren bij Europese supermarkten. Onze mango's zullen lange tijd een favoriet in Europa blijven," zegt Shehata tot slot.

Voor meer informatie:
Mohamed Shehata
Nile Green
Tel:+ 31 611 339 115 (whatsapp)
Email: mohamed@nile-green.com
www.nile-green.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven