Adry Mostert, Rida Trade:

"Gember nu in China peperduur, maar in Nederland zitten we in een dal"

Tholen - Bij aanvang van de Corona-crisis zorgde een verhoogde vraag en beperkte aankomsten voor een enorme vraag en hoge prijzen van Chinese gember. "Inmiddels zitten we in de nasleep, is er enorm veel gember op de markt en zijn de prijzen fors gedaald", vertelt Adry Mostert, die afgelopen maand startte op de verkoopafdeling van Rida Trade uit Poeldijk.


Adry Mostert en Evgeni Sluzki van Rida Trade

"Een paar maanden terug werd er voor een doos gember gerust 60 euro neergelegd. Op dit moment zitten we weer op een niveau rond de 20 euro. Nu is de afzet van gember in de zomermaanden altijd wat lager, maar inmiddels trekt de markt weer wat aan. Opmerkelijk genoeg is de gember in China momenteel peperduur en daardoor wordt er weinig naar Nederland verstuurd. Wel hebben we momenteel aanbod van Peruaanse en Braziliaanse gember", vertelt de verkoper.

Uit China betrekt Rida Trade momenteel ook Nashi-peren en ook is afgelopen week de eerste lading paarsvlezige zoete aardappelen gearriveerd en daarnaast heeft het Poeldijkse bedrijf ook kurkuma uit Peru in het assortiment. "Dit zijn geen producten die iedere importeur heeft staan, maar daardoor kunnen wij ons er goed mee onderscheiden op de markt en specifieke klanten bedienen."

"De zoete aardappelen onderscheiden zich van de oranjevlezige zoete aardappelen uit Noord-Amerika en Egypte. Nashi-peren waren tijdens de piek van de Corona-pandemie enorm populair. Er wordt nu een mindere oogst verwacht, dus de prijzen zullen waarschijnlijk de komende tijd wat aantrekken", verwacht Adry.

Voor meer informatie:
Adry Mostert
Rida Trade
Tel: +31 174 700 205 
Email: adry@ridatrade.nl  
www.ridatrade.nl 
www.linkedin.com/company/rida-trade-netherlands-bv/ 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven