Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Zweemer (Van Meir): "Plantuien in Brabant en Limburg aardig bijgetrokken"

"Beperkt aanbod, redelijke vraag en hoge prijzen voor de uien"

Tholen - Op de uienmarkt is er momenteel sprake van een beperkt aanbod en een goede vraag. "Prijzen liggen hierdoor op een stevig niveau, variërend tussen de 28 en 30 cent. De vraag is wel of dit stand kan houden nu meer verwerkers gaan draaien", aldus Jan Zweemer van sorteer- en verpakkingsbedrijf Van Meir Onions en Potatoes uit Steenbergen "De plantuien groeien namelijk fantastisch. Wij betrekken veel uien uit Brabant en Limburg en daar zijn de uien aardig bijgetrokken. De kilo's vallen bij ons niet tegen."

"De vraag vind ik heel behoorlijk. Engeland vraagt veel grove uien en de middelsortering gaan ook overzee weg naar bestemmingen als Trinidad en Tobago, Jamaica, Haïti en Mauritanië. Wel is het belangrijk dat we ons niet uit de markt prijzen met deze hoge prijzen. In de ons omliggende landen zijn de prijzen namelijk lager dan bij ons momenteel", besluit de uienverkoper.

Voor meer informatie:
Jan Zweemer
Van Meir Onions & Potatoes
T: +31 (0)167 54 22 20
j.zweemer@vanmeir.nl 
www.vanmeir.nl