Joël Boyer, Boyer:

Franse pruimenoogst is twee weken eerder begonnen

De lage temperaturen in juni hebben het meloenenseizoen vertraagd, maar hadden geen invloed op het pruimenseizoen dat zich twee weken te vroeg aandiende. “De vroege pruimenoogst was in het voorjaar al voorspeld. We zijn net begonnen met het oogsten van de Reine Claude die zich meestal pas eind juli aandient,” legt Joël Boyer van Boyer uit.

Boyer biedt een ruim assortiment aan pruimen.“Tegenwoordig zijn alle kleuren pruimen van verschillende rassen bij ons verkrijgbaar. Op die manier kunnen we onze klanten altijd een mooi assortiment aanbieden.”

“Het is belangrijk om de Franse pruimen te promoten”
Boyer brengt sinds 1991 pruimen op de markt. Voor Joël is het heel belangrijk om vooral de Franse pruimen te promoten. “In het departement Tarn-et-Garonne is de eerste pruimenteler van Frankrijk werkzaam. We zijn echt van plan door te gaan met de pruimenteelt, die een integraal onderdeel vormt van ons land- en landleven. Om dit te bereiken, is het van groot belang dat de Franse pruimen worden gepromoot. Momenteel doen grote retailers hieraan mee. Ze zijn wel een beetje laat met die promotie begonnen, maar kunnen dat altijd nog bijsturen. Dit is het moment om pruimen te consumeren, vooral omdat er dit jaar minder abrikozen zijn. De pruimenconsumptie begint ook echt, maar we willen dat het aantal pruimen dat geconsumeerd wordt stijgt. Daarnaast moeten certificeerders bijgeschoold worden. Certificeerders zeggen namelijk de ene keer dat de pruimen te hard zijn en de andere keer dat ze te zacht zijn, terwijl ze altijd perfect rijp zijn. We vragen simpelweg om meer ‘begrip’ voor onze pruimen: levende producten, die tijd nodig hebben om te rijpen.”

“We verwachten 60 tot 70% van de opbrengsten van een normaal jaar te halen”
Wat betreft oogst van de pruimen verwacht Joël dat de opbrengst voor alle rassen kleiner zal zijn met een volume rond de 5.000 ton. “Dit komt vooral door de moeilijkheden die zich voordoen tijdens het zetten van de vrucht met harde wind uit het oosten en ochtendvorst. Vorig jaar hadden we een grote opbrengst (120% van de volumes van een normaal jaar), maar de perceelrotatie heeft er dit jaar voor gezorgd dat de opbrengst dit jaar minder was.”

Voor meer informatie:
Joël Boyer
Boyer
Mobiele telefoon: 06 07 63 85 73
joel.boyer@philibon.com  
https://www.philibon.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven