‘s Werelds meest giftige spin gevonden in Costa Ricaanse bananenverpakking in supermarkt

In Worcester, Verenigd Koninkrijk, is een van 's werelds gevaarlijkste spinnen gevonden in verschillende met bananen verpakkingen uit Costa Rica die te koop waren bij een filiaal van de Tesco-supermarktketen. De spin is een Braziliaanse zwerfspinsoort die meestal in de tropen van Zuid- en Midden-Amerika leeft.

Geoff Greenwood en Keeley Ballard deden afzonderlijk van elkaar boodschappen bij Tesco en kochten ook bananen. Volgens Geoff merkte hij de spin op toen hij thuiskwam en hij zijn boodschappen in de keuken aan het uitpakken was. "Het leek alsof de spin verpletterd was toen ik de boodschappen in de winkel aan het inpakken waren," voegde hij eraan toe. Nadat hij contact had opgenomen met de supermarkt, uploadde hij de schokkende foto's naar zijn sociale netwerken. "Gelukkig was de spin al dood tegen de tijd dat we het in de gaten hadden."

Keeley maakte hetzelfde mee en zei dat de verrassing even onaangenaam was, maar in zijn geval was het geen spin maar spinneneieren.

Adam Fairley van JG Pest Control vertelde Mirror Online dat "de kans groot is dat het om een jonge Braziliaanse zwervende spin gaat." Opgemerkt moet worden dat deze soort wordt beschouwd als de meest giftige ter wereld, aangezien zijn gif een mens in twee uur tijd kan doden. Het is ook bekend dat de spin zich verbergt in bananenplanten en veel voorkomt in Costa Rica, waar de bananen vandaan komen.

Bron: grupolaprovincia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven