Daniele Neri Vivai Piante, Italië

Romagna Big nectarine verleidt de consument

In Emilia-Romagna zijn er weinig nectarineboomgaarden, maar het is een aantrekkelijke fruitsoort, die zijn waarde in de toekomst zal blijven houden. Het Italiaanse Daniele Neri Vivai Piante bereikte intussen al uitstekende resultaten met het nectarineras Romagna Big, dat op dit moment wordt geoogst.

"Het ras maakt waar wat het belooft," zegt nectarineteler Daniele Neri. "Daarmee bedoel ik dat de oogst er goed uitziet voor wat betreft opbrengst, smaak, brix en omvang. De gemiddelde maat is AA als resultaat van een juiste snoei- en dunningsgraad. De smaak is goed, met een hoog brixgehalte. Dat krijg je alleen maar als je genoeg geduld hebt en het fruit pas plukt zonder te worden gegrepen door angst over de kleur, die rood wordt ruim voor de ideale rijping. Ik zeg het nog maar eens: pluk op het juiste moment om de maximale smaak van het fruit te krijgen. Dit is de mantra die elke teler zou moeten hebben, maar die te vaak over het hoofd wordt gezien."

Een trotse Daniele Neri met Romagna Big-nectarines

Neri heeft niet alleen de exclusieve rechten op de planten, maar is ook teler en oogst op dit moment. "De vorst heeft de kwaliteit van het fruit niet beïnvloed, net als in andere jaren. De snoei- en dunningsfasen zijn van fundamenteel belang voor het verkrijgen van zowel de goede kwaliteit, maar vooral de juiste grootte."

"De consument moet verleid worden en overtuigd worden door de geur en smaak van het fruit," concludeert de teler, "want als je hem niet tevreden stelt, zal hij niet meer kopen."

Voor meer informatie:
Daniele Neri
Daniele Neri Vivai Piante
Via Sacramora 15
48018 Faenza (Ravenna) - Italië
+39 0546 639169
+39 335 5353085
info@danielenerivivai.com
www.danielenerivivai.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven