Cambodja neemt Japans bedrijf bij de arm om groenten veilig naar EU te kunnen exporteren

Deze week heeft het Cambodjaanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij een memorandum van overeenstemming ondertekend met het Japanse Yamato Green Co over de samenwerking, investeringen en ontwikkeling van de 'veilige groente'-subsector van het land voor de binnenlandse markt en de export.

De overeenkomst maakt deel uit van de ambities van de regering om de export van groenten te stimuleren en te profiteren van de EU-markt, die Vietnam en Thailand ‘rode kaarten’ heeft gegeven, die hun export naar de EU tijdelijk blokkeren.

Het memorandum van overeenstemming had verschillende doeleinden, aldus een persmededeling. De overeenkomst zal de vriendschappelijke betrekkingen en de samenwerking tussen Cambodja en Japan bij de ontwikkeling van de tuinbouwsector verder versterken.

Ten tweede zal het contract de samenwerking versterken en uitbreiden bij de investeringen in en de ontwikkeling van alle stadia van de groententeeltcyclus, van de teelt tot de verwerking, de verpakking en de distributie. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de modernste Japanse technologie.

Ook zal de overeenkomst een actieve betrokkenheid betekenen bij de verbetering van de kwaliteit en de veiligheid van groente en de duurzaamheid van het aanbod om te voldoen aan de vraag en de voorkeuren van de consumenten en de exportmarkten. De overeenkomst zal de capaciteit van de telers vergroten door het gebruik van waardeketentechnologie en de toegang tot markttrendgegevens en andere input.

Volgens phnompenhpost.com, zei minister Veng Sakhon dat het memorandum duidelijk de wil van de Japanse regering weerspiegelt om de ontwikkeling van het Cambodjaanse groentensector financieel en technisch te ondersteunen en het te ontwikkelen om te kunnen profiteren van de behoeften van de markt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven