Vlag als land van herkomst op verpakking moet lokale Hongaarse AGF een boost geven

De vraag naar AGF van Hongaarse bodem zal toenemen nu er recent een regeling werd ingevoerd die winkeliers verplicht om de vlag van het land van herkomst bij het product af te beelden, zo laat de voorzitter van de Hongaarse Interprofessionele Organisatie voor de AGF-sector (FruitVeB) weten.

Met ingang van 15 juli is het vermelden van alleen de naam van het land van herkomst niet meer voldoende maar moet dus ook de vlag goed zichtbaar zijn, zodat de klant in één oogopslag kan zien waar een product vandaan komt. Voor vleesproducten geldt deze regeling al langer.

De voorzitter van FruitVeB is ervan overtuigd dat deze maatregel de consumptie van lokaal geteelde groenten en fruit een boost zal geven omdat consumenten nu eenvoudiger kunnen zien of een product uit Hongarije afkomstig is. Wanneer deze producten concurrerend zijn qua prijs en kwaliteit, dan zullen zij voor AGF van Hongaarse bodem kiezen. 

De organisatie is ook optimistisch over het feit dat Hongaarse klanten steeds milieubewuster worden en hierdoor in toenemende mate kiezen voor producten uit eigen land omdat deze een lagere milieu-impact hebben dan geïmporteerde AGF. 

 

Bron: infostart.hu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven